Innvandring

Sjokkrapport fra Østerrike: En halv million migranter ventes i år

En lekket rapport fra den østeriske etterretningstjenesten anslår at en halv million asylsøkere vil ta seg inn i landet i år på vei videre mot Tyskland. Angela Merkel har lovet å ta imot alle asylsøkerne, men foreløpig slippes bare 3 000 asylsøkere daglig videre inn i Tyskland fra Østerrike. Derfor mener…

En lekket rapport fra den østeriske etterretningstjenesten anslår at en halv million asylsøkere vil ta seg inn i landet i år på vei videre mot Tyskland. Angela Merkel har lovet å ta imot alle asylsøkerne, men foreløpig slippes bare 3 000 asylsøkere daglig videre inn i Tyskland fra Østerrike. Derfor mener etterretningstjenesten at en halv million asylsøkere i løpet av sommeren vil oppholde seg i Østerrike. Den østeriske forbundskansleren, sosialdemokraten Werner Faymann, går nå til frontalangrep på Merkel.

«Østerrike skal ikke være et venterom for Tysklands flyktninger. Det vil vi massivt motsette oss», sier Faymann. Han ber Merkel fastsette en kvote for hvor mange asylsøkere Tyskland vil motta om dagen, og selv hente dem fra Hellas, Tyrkia eller Jordan.

Det har vakt stor opstandelse i Østrig, at en lækket efterretningsrapport ifølge den østrigske avis Krone nu anslår, at Østrig i år vil modtage op imod en halv million flygtninge, som via Østrig vil forsøge at komme ind i Tyskland.

Således konkluderer krisestaben i den østrigske efterretningtjeneste ifølge avisen Krone, blandt andet at:

“Selvom kanslerinde Angela Merkel har lovet, at Tyskland vil tage imod samtlige asylansøgere, så lader Bayern kun 3000 om dagen passere grænsen. Det betyder, at der i løbet af sommeren vil komme til at sidde op imod 500.000 flygtninge fast på den østrigske side af grænsen,” hedder det blandt andet i rapporten.

Østerrikes politiske ledelse har også lagt seg ut med EU tidligere i år. Da lød denne beskjeden fra regjeringen: Vi tar kun imot 37 500 asylsøkere årlig, eller totalt 127 500 frem mot 2019. EU svarte med brudd på EUs lovgivning og Folkeretten.

I et brev, som Ritzau er i besiddelse af, opfordrede EU’s kommissær for migration, grækeren Dimitris Avrarmopoulos, således Østrig til straks at trække sit loft over asylansøgere tilbage:

”En sådan politik vil være klart uforenelig med Østrigs forpligtelser i henhold til både europæisk lovgivning og folkeretten. Østrig er forpligtet til at acceptere enhver asylansøgning, der måtte blive afleveret inden for eller ved landets grænser,” hedder det blandt andet i skrivelsen fra EU-kommissionen.

23. februar svarte innenriksminister Johanna Mikl-Leitner på tiltalen:

”Vi bliver nødt til at begrænse flygtningestrømmen. Det handler om EU’s overlevelse,” sagde hun ifølge Daily Mail efter et møde i Wien med balkanlandene, hvor man drøftede flygtningesituationen og blandt andet blev enige om at styrke Makedoniens grænse mod Grækenland for at hindre flygtninge i at komme den vej ind.

Flyktningleirer i Europa, her fra grensen mellom Hellas og Makedonia.

Flyktningleirer i Europa, her fra grensen mellom Hellas og Makedonia.

Det har indtil videre medført, at 25.000 flygtninge nu er strandet i Grækenland og ikke kan komme videre på grund af den makedonske grænsekontrol.

Grækerne var iøvrigt ikke inviteret med til mødet i Wien og det medførte, at de blev så rasende, at de trak deres ambassadør i Østrig hjem.

Hvor Europa står om tre måneder, da sommermåneden juni kommer, er jammen ikke godt å si. Kaos synes like fullt å lure som ei gjedde i sivet, og Merkels dager kan være omme. Det tas ingen overordnede grep på yttergrensene våre. Så lenge handlingslammelsen fortsetter, fortsetter også folkevandringen inn i Europa. Dette faktumet begynner kanskje sakte med sikkert å gå opp for mediene også – tross all innbitt faktaresistans?

Den korte avis: Østrig i chok: Lækket efterretningsrapport anslår, at landet i år vil modtage op til en halv million flyktninge.