Familiegjenforening

Jentebarn giftes bort via Skype

Britiske imamer har funnet en ny måte å gifte bort jentebarn på til voksne menn på andre kontinent. Jenter ned i 11-årsalderen giftes bort via Skype ved en islamsk seremoni, og sendes deretter ut av landet for å møte «ektemannen» i håp om at han gjør henne gravid. Skjer sistnevnte,…

Britiske imamer har funnet en ny måte å gifte bort jentebarn på til voksne menn på andre kontinent. Jenter ned i 11-årsalderen giftes bort via Skype ved en islamsk seremoni, og sendes deretter ut av landet for å møte «ektemannen» i håp om at han gjør henne gravid. Skjer sistnevnte, kommer søknad om familiegjenforening med det gravide barnet. Det er kun muslimske jenter som rammes, sier britiske feminister. Dette fordi kun islam som religion muliggjør en slik vielse.

Det ser ut til at det bare er fantasien som begrenser enkelte imamer og dets lignende skikkelser. Vi hadde jo rettssaken i Oslo der ei jente på 13 år ble viet til en voksen fetter i en leilighet. Den «modige» imamen stod bak en dør under seremonien, slik at jenta på et eventuelt senere tidspunkt ikke skulle klare å identifisere overgriperen.

barnebruder

Fra de britiske øyene meldes det nå at imamer vier jenter ned i 11-årsalderen til voksne menn på andre kontinent. Skype er verktøyet. Et sentralt motiv er å sikre kontroll over jentas adferd: Hun må for all del ikke ta til seg frihetsverdier som skal gjelde både kvinner og menn i vår del av verden.

After the ceremony the girl flies out to meet her husband. If she falls pregnant, the husband then seeks an entry visa to the UK.

Certain Muslim communities in the UK have been marrying girls as young as 11 to older foreign men in countries such as Pakistan in remote ceremonies via Skype, according to the anti-forced marriage charity Freedom.

The girls are later “put on a plane and consummating the marriage at the earliest opportunity,” according to Freedom.

«The reason is to curb the behaviour of their children when they become ‘too western’,» the founder of Freedom Aneeta Prem told The Sunday Times.

«Once married, there is enormous pressure to get a spouse visa. The hope is the girl will visit (country of husband’s origin) and fall pregnant to make the union seem more legitimate before bringing the partner back,» she said.

It is unclear how the UK could grant a spousal visa to the husband of a child. Forced marriage is illegal in the UK.

Issues have previously been raised over sharia marriages in the UK. There is currently a movement called One Law for All which campaigns against religious arbitration courts.

Skjer dette i Storbritannia, kan det like godt også skje her. Vi hadde jo eksempelvis saken fra i fjor der en ung norsk narkoman kvinne ble giftet bort i Tawfiiq-moskeen til den landsforviste jihadisten Omar Cheblal. Verktøyene var mobiltelefon, en verge, og en imam. Cheblal skal for øvrig ha blitt drept i kamp for Den islamske staten om lag et halvt år senere  – uten å ha blitt forent med sin hustru.

Feminister understreker at Skype-ekteskap kun rammer muslimske jenter. De kan nettopp giftes bort uten å være til stede selv, hvilket islams tekster muliggjør.

Forced marriages affect several communities in Britain, but Skype marriages only involve Muslim girls – other faiths require brides and grooms to be physically present during the ceremony, campaigners said.

Sharia marriages are also the topic of a new book by esteemed academic and women’s rights activist Dr. Elham Manea, entitled Women and Sharia Law: The Impact of Legal Pluralism in the UK. The book goes into detail about issues surrounding sharia marriages in Britain and quotes one Imam as saying girls of 12 or 13 are “more or less fully-fledged women.”

“The fatwas and opinions of these men have grave consequences. A child will be raped in the name of religion. A woman will be beaten in the name of religion” Dr. Manea said in the book, according to The Daily Mail.