Aktuelt

DK: Politisk flertall for å frata radikale imamer statsborgerskapet

Det politiske flertallet i Danmark vil gjøre det mulig å frata radikale imamer statsborgerskapet, skriver Jyllands-Posten. Når radikale imamer prædiker mod grundlæggende danske værdier, skal de risikere, at kunne miste deres statsborgerskab, mener et politisk flertal. Det skriver Berlingske tirsdag. Dansk Folkeparti vil…

Det politiske flertallet i Danmark vil gjøre det mulig å frata radikale imamer statsborgerskapet, skriver Jyllands-Posten.

Når radikale imamer prædiker mod grundlæggende danske værdier, skal de risikere, at kunne miste deres statsborgerskab, mener et politisk flertal.

Det skriver Berlingske tirsdag.

Dansk Folkeparti vil bringe to nye forslag ind i forhandlingerne om de radikale imamer. Partiet vil fremlægge et beslutningsforslag, der skal fratage Grimhøj-moskeens imam Abu Bilals statsborgerskab.

I tillegg foreslår partiet å innskrenke religionsfriheten på bakgrunn av en følgelov i Grunnloven.

– Grundloven siger, at man må praktisere sin tro, så længe det ikke strider mod sædeligheden eller forstyrrer den offentlige orden.

– Når imamer accepterer eller anbefaler en kvinde, der udsættes for vold af sin mand, at det er helt i orden, så er der efter min bedste overbevisning tale om samfundsundergravende arbejde, der forstyrrer den offentlige orden.

Som følge av dansk TV2s filmopptak i antatt moderate moskeer, har statsminister Lars Løkke har innkalt samtlige politiske partier til å møte for å diskutere radikaliserte muslimer.

I programserien kommer det blant annet frem at en imam i den beryktede Grimhøj-moskeen underviser en studiegruppe bestående av kvinner og barn i sharia-lover og påfølgende barbariske straffemetoder. På opptaket forklarer Abu Bilal at i en «ideell islamsk stat» skal utro kvinner steines og sex utenfor ekteskapet straffes med pisking. Frafalne fra og fornektere av islam samt muslimer som ikke faster skal slås ihjel.

Moskeen_p__Grimh_jv_903993aEn annen imam i samme moskè forteller menigheten at det er obligatorisk for barn å be fra de er syv år og at det er obligatorisk for foreldrene å slå dem fra de er ti hvis de ikke gjør det.

Problemet er imidlertid ikke bare begrenset til den radikale Grimhøj-moskèen. «Fredens moskè» har til nå være regnet for moderat, men TV2s opptak viser at så ikke er tilfelle. Både i denne, Grimhøj-moskeen og to somaliske moskeer, Bilal og Al-Taqwa, får TV2s utsendte beskjed om at hun ikke har rett til å nei til sin manns krav om sex og at hun må akseptere mannens gudommelige rett til å ta seg flere koner.

En annen imam forteller kvinner at de ikke kan ta seg jobb hvis mannen ikke ønsker det og slett ikke arbeide sammen med andre menn. Den ledende imamen Mohammad Fouad al-Barazi i Det islamske forbund i Danmarks moskè sier til «Fatma» at muslimer er i ferd med å erobre Europa og motarbeider direkte integreringen i det han fraråder muslimer å «smelte inn i samfunnet».

Det islamske trossamfunn i Fyns imam Abu Hassan oppfordrer «Fatma» og partneren «Mohammed» til å lyve for myndighetene for å utnytte sosialboligordningen og er nå politianmeldt for å oppfordre til sosialt bedrageri.

Venstres utlendings- og integrasjonsordfører Marcus Knuth mener Dansk Folkepartis forslag om å frata radikale imamer statsborgerskapet er en god idè:

– Jeg synes personligt, det lyder som en rigtig god idé, fordi man skal slå hårdest muligt ned på disse miljøer. Der er ikke bare tale om forskruede gamle imamer.

– Der er tale om moskeer, der har formet mange Syriens-krigere, og de kan være en trussel mod landets sikkerhed, siger han til avisen.

De Konservatives Naser Khader og Soscialdemokraternes Trine Bramsen støtter også forslaget:

Naser Khader vil tvinge imamer til at prædike på dansk

– Vi er åbne for alle løsninger, der kan stoppe de radikale imamer, siger Trine Bramsen til Berlingske.