Islam

Demonstrasjon for en morder

Det var en selsom demonstrasjon i Oslo i går, der norskpakistanere demonstrerte til støtte for en morder som i 2011 drepte en politiker i Pakistan. Kampen står om Pakistans strenge blasfemilover.

I 2011 ble en av Pakistans modigste politikere, guvernøren i Punjab, Salmaan Taseer, skutt og drept av sin egen livvakt. Taseer, sammen med statsråden for minoriteter, Shahbaz Bhatti, var de eneste som offentlig forsvarte den kristne kvinnen Asia Bibi som i 2009 ble beskyldt av muslimske kvinner for å ha svertet Muhammed. Også Bhatti, som var den eneste kristne statsråden i den pakistanske regjeringen, ble brutalt myrdet.

I 2015 etterlyste jeg følgende:

Men om pakistanere i Pakistan ikke gis rom for å tale Bibis sak, burde vi forvente at pakistanere i diaspora lot sine stemmer lyde i det offentlige rom. Men nei, tausheten er påtakelig. Ingen demonstrasjon, ingen fredsring, ingenting. I seg selv er dette oppsiktsvekkende da de samme gjerne er raskt ute for å tale «religionsfrihetens» sak når det gjelder islam i Norge og Europa. Men det er kanskje mer interessant å snakke om såkalt islamofobi enn hvordan kristne kan ha det i et land som Pakistan?

I går kunne vi derimot bevitne en demonstrasjon i Oslos gater. Utenfor den pakistanske ambassaden hadde 100-150 mennesker samlet seg (på sosiale medier het det rundt 300 personer) – for å vise sin støtte til Taseers morder (!), Mumtaz Qadri.

Qadri var Taseers livvakt som han altså skjøt med en rekke skudd mens Taseer drakk kaffe på Koshar Market, et marked som ligger midt i ambassadestrøket. For drapet fikk Qadri dødsdom. Denne dommen ble gjennomført forrige mandag. Da Qadri ble ført til graven i Pakistan, skal tusener ha fulgt kisten og ropt slagord til støtte for ham.

Faksimile fra BBC

Faksimile fra BBC

Samme støtte fant altså norskpakistanere å skulle vise han. Støtten handler antakeligvis om at de ser på Qadri som en «hedersmann» fordi han ville beholde Pakistans strenge blasfemilover. Slik tenker islamister i Europa som ellers er flinke til å argumentere for «religionsfrihet».

Eneste medie som jeg ser har omtalt demonstrasjonen i Oslo, er Nettavisen. De har forsøkt å komme i kontakt med arrangøren, som skal ha vært en privatperson, men har ikke lykkes. Nettavisen skriver at på sosiale medier kaller flere muslimer demonstrasjonen for «skammelig».

Jeg vil kalle den for uhyrelig.