Mediekritikk

Vinkeling, vinkelang

– Like mange tyskere som syrere mistenkt etter Köln-overgrepene, vræler NRK ved journalist Mari Reisjå – og kunne like gjerne lagt til: åh, gudskjelov, nå er vi lettet nå! Det er kommet inn 1075 anmeldelser etter de uakseptable gruppeovergrepene i Köln nyttårsaften, og europeiske myndigheter og medier har utvist en…

– Like mange tyskere som syrere mistenkt etter Köln-overgrepene, vræler NRK ved journalist Mari Reisjå – og kunne like gjerne lagt til: åh, gudskjelov, nå er vi lettet nå!

Det er kommet inn 1075 anmeldelser etter de uakseptable gruppeovergrepene i Köln nyttårsaften, og europeiske myndigheter og medier har utvist en påfallende motvilje mot å forholde seg til sakens realiteter.

Men 73 mistenkte er nå identifisert og det viser seg heldigvis at statskanalens oppfinnsomhet ikke er død. Tallens tale er nemlig krystallklar: 30 mistenkte er fra Marokko, 27 fra Algerie – og så er det 3 tyskere og 3 syrere, da. Altså er det like mange tyskere som syrere som er mistenkt, så NRK har åpenbart gått for den aller mest opplagte vinklingen her.

rights_banner_praktutgave-ny_778x150

Ethvert objektivt medie med respekt for seg selv ville naturligvis gjort det samme.

vinklingdeluxe

I nesten halvparten av tilfellene er det snakk seksuelle overgrep. 73 mistenkte har blitt identifisert, og de fleste er fra Nord-Afrika.

– De fleste av disse faller inn under kategorien flyktninger, sier Bremer til Ap.

Dette er nasjonalitetene til de mistenkte
30 fra Marokko
27 fra Algerie
4 fra Irak
3 fra Tyskland
3 fra Syria
3 fra Tunisia
1 fra Libya
1 fra Iran
1 fra Montenegro

En annen meget god og dekkende overskrift kunne forresten være: Tre ganger så mange tyskere som iranere mistenkt for Köln-overgrepene, så vi får gå ut fra at det bare skyldes en forglemmelse at NRK ikke kjørte denne enda bedre – og absolutt ikke misvisende på noen måte; det skulle i så fall tatt seg ut, du! – vinklingen når de først vinklet lykkelig i vei.

Et annet sted på NRKs lisensfinansierte nettside finner vi for øvrig denne spennende overskriften:

svindlarar

Men det trenger du faktisk ikke, for NRK har tydeligvis satt seg fore å gjøre det for deg. Noen fordeler skal det jo også være med en tvangsfinansiert statskanal.