Mediekritikk

Vinkeling, vinkelang

– Like mange tyskere som syrere mistenkt etter Köln-overgrepene, vræler NRK ved journalist Mari Reisjå – og kunne like gjerne lagt til: åh, gudskjelov, nå er vi lettet nå! Det er kommet inn 1075 anmeldelser etter de uakseptable gruppeovergrepene i Köln nyttårsaften, og europeiske myndigheter og medier har utvist en…

– Like mange tyskere som syrere mistenkt etter Köln-overgrepene, vræler NRK ved journalist Mari Reisjå – og kunne like gjerne lagt til: åh, gudskjelov, nå er vi lettet nå!

Det er kommet inn 1075 anmeldelser etter de uakseptable gruppeovergrepene i Köln nyttårsaften, og europeiske myndigheter og medier har utvist en påfallende motvilje mot å forholde seg til sakens realiteter.

Men 73 mistenkte er nå identifisert og det viser seg heldigvis at statskanalens oppfinnsomhet ikke er død. Tallens tale er nemlig krystallklar: 30 mistenkte er fra Marokko, 27 fra Algerie – og så er det 3 tyskere og 3 syrere, da. Altså er det like mange tyskere som syrere som er mistenkt, så NRK har åpenbart gått for den aller mest opplagte vinklingen her.

Ethvert objektivt medie med respekt for seg selv ville naturligvis gjort det samme.

vinklingdeluxe

I nesten halvparten av tilfellene er det snakk seksuelle overgrep. 73 mistenkte har blitt identifisert, og de fleste er fra Nord-Afrika.

– De fleste av disse faller inn under kategorien flyktninger, sier Bremer til Ap.

Dette er nasjonalitetene til de mistenkte
30 fra Marokko
27 fra Algerie
4 fra Irak
3 fra Tyskland
3 fra Syria
3 fra Tunisia
1 fra Libya
1 fra Iran
1 fra Montenegro

En annen meget god og dekkende overskrift kunne forresten være: Tre ganger så mange tyskere som iranere mistenkt for Köln-overgrepene, så vi får gå ut fra at det bare skyldes en forglemmelse at NRK ikke kjørte denne enda bedre – og absolutt ikke misvisende på noen måte; det skulle i så fall tatt seg ut, du! – vinklingen når de først vinklet lykkelig i vei.

Et annet sted på NRKs lisensfinansierte nettside finner vi for øvrig denne spennende overskriften:

svindlarar

Men det trenger du faktisk ikke, for NRK har tydeligvis satt seg fore å gjøre det for deg. Noen fordeler skal det jo også være med en tvangsfinansiert statskanal.