Tysk politikilde: Nyankomne syriske og afghanske asylsøkere blant gjerningsmennene

Den tyske avisen Express har intervjuet en politibetjent som var tilstede under masseovergrepene i Köln. Betjenten forteller at det ble foretatt 15 provisoriske pågripelser nyttårsaften og av dem var 14 fra Syria og en fra Afghanistan. De skal alle ha vært i besittelse av bevis for oppholdstillatelse mens…

kölnDen tyske avisen Express har intervjuet en politibetjent som var tilstede under masseovergrepene i Köln. Betjenten forteller at det ble foretatt 15 provisoriske pågripelser nyttårsaften og av dem var 14 fra Syria og en fra Afghanistan. De skal alle ha vært i besittelse av bevis for oppholdstillatelse mens de gjennomgår asylbehandlingsprosedyren.

– De hadde definitivt bare vært noen få dager eller uker i Tyskland. Det er sannheten, selv om det gjør vondt, sier han til Express.

Ifølge Express bekreftes opplysningen av ytterligere en tjenestemann som var på plassen. Også flyktninghjelpere som ledsaget asylsøkere samt ambulansepersonell og -leger på stedet skal kunne bekrefte at flere nyankomne asylsøkere deltok i overgrepene.

Politibetjenten kommer videre med følgende situasjonsbeskrivelse:

– Jeg hadde unge kvinner, uten truser, som gråt ved siden av meg etter at gruppene av menn hadde spyttet på dem. Dette sjokkerte meg og vi måtte behandle dem først. Vi var også opptatt med å beskytte oss selv da vi ble utsatt for massive angrep.

Han forteller at de tilstedeværende politistyrkene ba desperat om forsterkninger, men at det ikke var å oppdrive fordi alle styrker var utkommandert til andre byer.

Han opplyser imidlertid om at politiet allerede samme kveld opprettet lister over identiteten til mistenkte etterhvert som de ble provisorisk anholdt. – Det betyr at politisjef Wolfgang Albers uttalelse om at man ikke vet hvem noen av de mistenkte er, er uriktig, skriver Express.

De groteske masseovergrepene nyttårsaften har gått rett til kjernen i en stadig mer betent debatt om kansler Angela Merkels åpen dør-politikk under migrantkrisen. Både lokale myndigheter og regjeringen har vært raske til å hevde at de seksuelle overgrepene ikke har noe med flyktninger og asylsøkere å gjøre, samtidig som man har understreket at man jo foreløpig ikke vet hvem gjerningsmennene er. Kritikere av Merkels politikk har derimot påpekt at de to utsagnene er gjensidig utelukkende.

Etter angrepene har mange kvinner uttrykt frykt for at deres personlige sikkerhet blir ofret i den politiske korrekthetens navn. Ovegrepene ble ikke bare begått på en offentlig plass, men på et trafikalt knutepunkt som en sentralstasjon er. Ifølge uttalelser fra politiet er i alle fall noen av gjerningsmennene kjenninger av samme og oppholder seg daglig i området rundt sentralstasjonen hvor de livnærer seg av småkriminalitet og/eller narkotikaomsetning.

Tirsdag demonstrerte flere hundre kvinner foran katedralen i Köln og forlangte mer respekt for kvinner. Demonstrantene bar plakater som henvendte seg direkte til Merkel med spørsmål om hva kansleren akter å foreta seg i sakens anledning. Ordfører i Köln, Henriette Reker, som i fjor mottok en folkelig hyllest etter at hun overlevde et drapsforsøk begått av en høyreekstremist som ville drepe henne pga hennes støtte til asylsøkere, har blitt gjenstand for kraftig kritikk og latterliggjøring på sosiale medier som følge av formaningene til kvinner om å endre atferd i kjølvannet av masseovergrepene, skriver The Telegraphs utsendte reporter Justin Huggler.

– Det er ikke kvinner som skal endre atferd, men disse mennene, sa den tyske familieministeren Manuela Schesig. – Dagene da kvinner ikke kunne bruke miniskjørt er over.

En av Tysklands ledende kriminologer, Christian Pfeiffer, har advart myndighetene mot å forsøke å takle saken med politisk korrekthet. – Politisk korrekte utflukter gjør bare folk sinte, sa han til avisen Die Welt. – Det som plaget meg ved rapporteringen fra Köln var den barduse forsikringen om at det ikke var flyktninger… Som om de var redde for muligheten, la han til.

Men tabuet kan allerede være brutt, avslutter Huggler og minner om at innenriksminister Thomas de Maiziere allerede har tatt til orde for at asylsøkere som bryter tysk lov skal deporteres.

Express: Polizei-Führer berichtet Meine Nacht mit dem brutalen Mob