Malmö melder også om masseovergrep

Malmö-politiets pressetalsmann Lars Förstell bekrefter nå at masseovergrepene på kvinner som rapporteres fra flere europeiske byer også fant sted i Malmö på nyttårsaften, skriver avisen Expressen. Også her dreier det seg om store grupper av menn med innvandrerbakgrunn som seksuelt trakasserte, omringet og befølte kvinner. I…

Malmö-politiets pressetalsmann Lars Förstell bekrefter nå at masseovergrepene på kvinner som rapporteres fra flere europeiske byer også fant sted i Malmö på nyttårsaften, skriver avisen Expressen. Også her dreier det seg om store grupper av menn med innvandrerbakgrunn som seksuelt trakasserte, omringet og befølte kvinner.

I den återflödesrapport gällande nyårsnatten som Kvällsposten tagit del av står att läsa:

”Något som stack ut från tidigare år var att ett par hundra som jag ser som ”ensamkommande från Afganistan ” drev omkring i city och var allmänt stökiga. Flera fall där stora gäng av dessa omringade framför allt berusade tjejer/kvinnor och ofredade dessa. Inget som under natten blev någon anmälan.”

– Ja, de här uppgifterna kom till oss i fredags och nu håller vi på och tittar på om vi fått in några anmälningar om sexuellt ofredanden som vi kan koppla till det här, men vi har hittills inte hittat några, säger Lars Förstell, informatör på Malmöpolisen.

Malmö føyer seg dermed inn i rekken av byer som rapporterer om massive seksuelle angrep på jenter og kvinner som befant seg i det offentlige rom for å feire nyttårsaften.

I Köln er antallet anmeldelser steget til over 500 – hvorav rundt 40 prosent dreier seg om seksuell trakassering og vold, mens de øvrige dreier seg om tyverier og vold begått på samme tid og sted – mens politiet i Düsseldorf så langt har fått inn 65 anmeldelser som inkluderer samme type atferd, men også tyverier og vold.

Kartkvinner

I Hamburg er er antallet anmeldelser og straffesaker steget til 133. Et av ofrene skal være en jente på bare ti år. Likelydende beretninger kommer også fra Frankfurt og Stuttgart. Nyhetsbyrået AFP melder om tilsvarende tilfeller, om enn i mindre skala, i Zürich i Sveits og Saltzburg i Østerrike, mens politiet i Finland rapporterer om uvanlig mange tilfeller av seksuell trakassering i Helsinki på nyttårsaften. Politiet var også på forhånd blitt tipset om at grupper av asylsøkere planla å sextrakassere kvinner og hadde derfor forberedt seg. Som følge av tipsene ble seks asylsøkere pågrepet i preventiv hensikt dagen før nyttårsaften. Tre konkrete tilfeller fant sted på sentralstasjonen i Helsinki, hvor rundt tusen asylsøkere – hovedsakelig fra Irak – hadde samlet seg. Tre asylsøkere ble pågrepet.

Kalmar i Sverige etterforsker politiet minst åtte anmeldelser om seksuell trakassering av 15 kvinner mellom 16 og 20 år samme kveld. Så langt er to asylsøkere under etterforskning.

Samtidig er det blitt kjent at svensk politi bevisst fortiet at store grupper av enslige, mindreårige asylsøkere fra hovedsakelig Afghanistan i to år har seksuelt trakassert jenter på ungdomsfestivalen We are Sthlm i Stockholm. Fremgangsmåten var den samme som ved de andre tilfellene, man flokker seg om en jente og således holder henne fanget mens man beføler henne. På et tidspunkt ble det så ille at politiet faktisk vurderte å innføre kjønnssegregering av publikum.

Under festivalen fikk flere stukket fingre inn i underlivet, hvilket i Sverige kategoriseres som voldtekt. Totalt ble 200 unge gutter/menn bortvist for denne typen atferd i løpet av de fem dagene festivalen varte i august 2015. Dette til tross varslet ikke politiet offentligheten om saken, og det enda flere av ofrene for overgrepene var barn på bare 11-12 år.

Ingen ble pågrepet, anmeldt eller etterforsket og ingen er blitt rettsforfulgt i ettertid. Svenske medier har ikke nevnt saken med et ord, til tross for at avisen Dagens Nyheter fikk tips om den i august. Ordensmakten i rettstaten Sverige holdt altså med hensikt overgrepene skjult av politiske hensyn, da de antok at nyheten ville være fordelaktig for Sverigedemokratene. Som politisjef Peter Ågren sier det:

– Det er et ømt punkt, iblant våger vi ikke å si det som det er fordi vi tror det spiller Sverigedemokratene i hendene.

Det meldes også om at grupper av menn nå går rundt i Köln og overfaller tilfeldige innvandrere på åpen gate. Søndag kveld ble seks personer av pakistansk opprinnelse angrepet og mishandlet av en gruppe bestående av 20 personer. En 39 år gammel mann av syrisk opprinnelse ble banket opp av fem menn.

Aftenposten er i Köln og opplevde den spente stemningen som var i sentrum i går kveld. Store mengder politi var i aksjon for å holde øye med flere ansamlinger av unge tyske menn. En rekke ganger ble politipatruljer sett løpende gjennom sentrumsgatene etter å ha fått instruksjoner over sambandet.

Ifølge tabloid-avisen Express hadde en gruppe «bikere, hooligans og dørvakter» planlagt en «menneskelig jakt» for å «rengjøre» sentrum i byen.