Hat, hat og atter hat

Rett etter fadesen med å utnevne Mohsan Raja med sine sjarmerende holdninger til Årets Osloborger, publiserer Aftenposten et bemerkelsesverdig leserinnlegg - som avisen begeistret kaller et "svar" - i Den kongelige norske hijabdebatten.

Rett etter fadesen med å utnevne Mohsan Raja med sine sjarmerende holdninger til Årets Osloborger, publiserer Aftenposten et bemerkelsesverdig leserinnlegg – som avisen begeistret kaller et «svar» – i Den kongelige norske hijabdebatten.

Flott titulert som «lege» argumenterer Attiq Sohail på saklig og høflig vis for hva som er galt med menns innblanding i en damedebatt generelt og Shakeel Rehmans spesielt.

I en debatt om hijab mellom to kvinner som det muslimske samfunnet er stolt av, er Shakeel som hår i maten.

Sohail – selv mann – mener derfor at resten av samfunnet rett og slett ikke trenger mannlige stemmer i en debatt om et kvinneplagg. hatNå er det tilfeldigvis ikke et kvinneplagg som blir diskutert, derimot barns bruk av samme, men er det så nøye`a?

For Dr. Sohail har flere ting på hjertet: nemlig hatet mot muslimer. Nærmere bestemt Håret-i-matens (HIM) hat mot muslimer. Og HIMs forferdelige «hatbrev til alle muslimene i Norge» gjør det tydeligvis vanskelig for Sohail å holde sine sterke følelser i damedebatten i tømme; så vanskelig at Aftenposten har måttet gripe inn og redde den antihatende Sohail fra seg selv:

Kronikken til Shakeel Rehman i Aftenposten 29. desember er igjen en sammenblanding av usakligheter og er et hatbrev til alle muslimene i Norge.

En demonisering full av løse antagelser om folks sekteriske bakgrunn og båssetning.

Det er ingen rød tråd i artikkelen, men det kan sees en sammenheng. Hele artikkelen kvalifiserer til en klagesang om muslimer med fordommer til deres tankesett og livsstil.

Shakeel Rehman er for øvrig ikke alene som sitt hat. Fra før har hatjeger Sohail røkt ut regissør Ulrik Imtiaz Rolfsens innbitte «hat mot pakistansk kultur»:

Rolfsen, med sin vanskelige barndom, har utviklet et innbitt hat til pakistansk kultur, og serverer alt som ukultur. Han tar opp utdaterte problemer [arrangert ekteskap. reds anm.], og forsøker å fremstille dette som dagens viktigste samfunnsproblemer.

Og om noen nå skulle tro at det bare er mannlige stemmer som Shakeel HIM Rehmans vi ikke trenger i en pågående samfunnsdebatt, så tar de feil. Sohail har for lengst proklamert at vi heller ikke trenger stemmen til Venstres Abid Raja:

Vi trenger ikke stemmer som Abid Raja i 2013 som sier at muslimer blir flasket opp med jødehat og samtidig forsikrer seg for deres forsvar ved å si at de taler med to tunger og ikke tør å påstå det offentlig.

Det er fristende å spørre herr doktoren om «vi» i det hele tatt trenger stemmer som er kritiske til ting doktoren ikke synes at noen bør være kritiske til?

Men forhåpentligvis innser i hvert fall alle nå hvor usaklig, hatefull, demoniserende og klagende Shakeel Rehman er, slik at vi kan gå videre til Dr. Sohails mer saklige argumentasjon:

Merkelig nok klarer Shakeel å se en sammenheng bak bruk av hijab og over tusen æresdrap i Pakistan.

Dette er i tillegg til en absurd og bisarr tolkning også et frontalangrep uten like på kvinner med hijab.

Mytemakeren og konspiratøren Rehman skriver om fiendebilder som bare finnes i hans egen verden, opplyser Sohail fromt. Og det er bra han påpeker dette, for sånt blir det hatefulle mennesker av. Som f.eks. Rehman:

Rehman skriver «Det skjer hendelser, og reaksjonene på disse hendelsene avslører miljøene og deres populisme. Karikaturtegninger, terror, barnehijabdebatten og nå sist saken om årets Osloborger, avkler hva enkelte miljøer står for.»

– Dette er alvorlige beskyldninger, konstaterer Sohail og legger friskt til en ikke-alvorlig beskyldning (som Aftenposten fjerner etter publisering) for egen regning: «…som fører til blodig alvorlige hendelser som 22.07.»

Rehmans ytringer kan med andre ord sammenlignes med Anders Behring Breiviks og føre til terrorangrep og massedrap på barn og unge. Kjekt å vite, egentlig, for det er neimen ikke lett å gjennomskue disse HIM-typene, enda så aktive de er på hatfronten mot muslimer som Sohail:

Rehman fyrer opp under fremmedfiendtlighet og rasisme som de fleste ønsker nulltoleranse for.

Dette er også et ekstremt grovt overtramp på de fleste muslimer som står skulder ved skulder i kampen mot terrorisme.

Rehman må virkelig ta et oppgjør med sine destruktive holdninger til muslimer.

Sannelig er det godt at vi har doktor Attiq Sohail til å dempe folk som Shakeel Rehmans hatefulle retorikk, for ellers er det jo ikke godt å si hvor det skal ende.