Politikk

Gave til oss fra Kurt Westergaard

Den danske tegneren Kurt Westergaard, som i 2006 skrev seg inn i verdenshistorien med tegningen av Muhammed med bombe i turbanen, setter så stor pris på arbeidet til Human Rights Service, at han forærer oss en gave: 100 trykk av Free Speech-tegningen som er blitt berømt Europa over, iført HRS…

Den danske tegneren Kurt Westergaard, som i 2006 skrev seg inn i verdenshistorien med tegningen av Muhammed med bombe i turbanen, setter så stor pris på arbeidet til Human Rights Service, at han forærer oss en gave: 100 trykk av Free Speech-tegningen som er blitt berømt Europa over, iført HRS sin logo. «Tegningen symboliserer ytringsfrihedens svære balance. En balance I evner meget sobert», skriver Westergaard og hans gallerist Erik Guldager til oss. Vi er overveldet.

Det er med dyp ydmykhet og stor takknemlighet vi mottar denne fantastiske overraskelsen og flotte gaven. Kurt Westergaard er et av våre største forbilder. Den pensjonerte tegneren med den lune humoren og det skarpe blikket og pennen for samfunnsnerven, har siden ytringsfrihetens kår ble satt i flammer i 2006, levd med politibeskyttelse døgnet rundt. Han unngikk dertil med et nødskrik å bli drept i sitt eget hjem i 2010. Drapsforsøket fikk han ikke til å legge ned den geniale pennen. Tvert om. Westergaard fortsetter arbeidet sitt for ytringsfriheten og for Europas fremtid.

Free Speech med HRS-logo

Free Speech med HRS-logo

De 100 trykkene av Free Speech-tegningen ledsages av et brev, signert Westergaard og Guldager, der det blant annet heter:

Free Speech er på få år blevet «talk of the town» i Europa. Nu og i fremtiden bliver vi i stigende grad utfordret på det, der for få år siden var normalt og vi presses tydeligvis udefra.

HRS er absolutt værdige mottagere av lidt støtte, netop fordi I tager ytringsfriheden alvorligt og har gjort det længe på så fremragende vis.

Westergaard har signert hvert trykk, og vi anbefales å selge dem for 50 euro stykk, rundt 450 kroner.

Kurt Westergaard, vår helt og frihetsforkjemper, signerer trykkene gitt HRS i gave.

Kurt Westergaard, vår helt og frihetsforkjemper, signerer trykkene gitt HRS i gave.

Forhåpentligvis får vi opprettet en elektronisk bestilling av trykket innen få dager. At dette er en flott julegave både for HRS og våre lesere, kan det være liten tvil om!

Aftenposten har nå skrevet en flott artikkel om gaven som nettopp nå (rundt kl 16) er lagt på nettet.