Islam

Uenig og vantro til Dovre faller

Dagbladets faste lørdagsspalte "Ikke ferdig snakka" har intervjuet Hege Storhaug i anledning hennes kommende bok "Islam. Den 11.landeplage" som kommer 28. oktober.

Dagbladets faste lørdagsspalte Ikke ferdig snakka har intervjuet Hege Storhaug i anledning hennes kommende bok Islam. Den 11.landeplage som kommer 28. oktober.

På spørsmål om Storhaug har en pin-up-kalender, svarer hun slik: «Jeg har hatt en i flere år, der den mest inspirerende selvsagt er Kurt Westergaards tegning av en mann. Gud vet hvem han er, men en bombe i turbanen har han.»

Les intervjuet med Hege:

Omslag_Islam. Den 11.landeplage

God dag, Hege! Gratulerer med ny bok på vei! Kan du gi oss en liten oppsummering av hvilke tema du tar opp i boka?

Vern av friheten og Dagbladets fortjenstfulle historiske kamp mot religionsformørkelse. Fokus er på hva nye mørkekrefter kan få som konsekvenser på kort sikt for kvinner, jøder, homofile og oss «vantro», inkludert frihetsorienterte muslimer. Der vil jo hele det antireligiøse Dagbladsegmentet stå på samme side som meg.

«Hege Storhaug er folkets utrettelige røst mot godhetsfeberen i politikken, akademia og mediene» står det bakpå boka. Ikke for å spille dum eller noe, men hva tenker du er det motsatte av «godhet» i den sammenhengen?

De som med vilje lukker øynene for kunnskap som ligger et tastetrykk unna komfortsonen. Dem finner du et par av i nevnte kategorier. Det er ikke lenger godhet når man velger å ignorere uheldige konsekvenser av egne standpunkt.

Vi har sett på nett at enkelte tar seg nær av at du refererer til «den andre jihad» i 1683 i markedsføringen av boka. Sist vi hørte noe om det årstallet var det fra Fjordman. Er du ikke bekymret for å låne legitimitet til litt ublu stemmer når du deler slike referanser?

Ha ha, er det virkelig tilfelle at en særdeles velkjent del av europeisk historie har gått i glemmeboken for alle andre enn Fjordman? Da er det nok på tide at folk begynner å lese flere historiebøker og færre blogginnlegg om eller av Fjordman. Nå er det faktisk slik at hvis man skal snakke om islam og dennes tekster, så kan man ikke hoppe bukk over et av disse tekstenes viktigste tema, enten det gjelder koranen, Muhammeds sira (hans historiske biografi forfattet av tidlige muslimer) eller hans sunna (sedvane). Uten islams befaling om jihad med sverd, kombinert med dødsstraff for frafall, hadde islam rent ut i sanden med Muhammeds død. Stakkaren var jo en totalt mislykket misjonær.

Men apropos folk man gjerne ikke vil assosieres med: Kjetil Rolness er ute i media og tar deg i forsvar om dagen. Hvordan føles det?

Tja, om jeg kan si det slik: Mannen har åpenbart baller.

Men la oss snakke litt om islam… Sørlendingen Niels Henrik Abel var algebra-geni, har vi lest. Er han det første eksempelet på snikislamisering i Norge?

Jeg skal svare deg tørt, med presist: Da indiske algebra var oversatt til arabisk, introduserte Ibn Musa (780 – 850) generasjoner av europeere til denne grenen innen matematikk, som for oss for forskning innen både matematikk og annen vitenskap. Dette førte til teknologiske fremskritt hos oss. Læren til Musa ble ansett som avvik av islamske lærde. Den kritiske fornuften ble avvist.

Er du helt sikker på at vi ikke kan være venner hele gjengen selv om vi har litt forskjellige preferanser i blant? Det er jo klassisk europeisk sosialdemokratisk tankegods: Plass til alle!

I Islam. Den 11. landeplage skiller jeg mellom de frihetsorienterte muslimene, våre venner, og de man kan kalle brune skjorter. Sistnevnte bekjenner seg til den høyreekstreme islam som vant frem i Medina under Muhammed som hersker. Jeg tviler på at Dagbladet vil ha dem inn i redaktørstoler eller på ”gølvet” bak tastaturene.

Les hele i Dagbladet (39,00 kroner for en ukes tilgang).

Hege Storhaugs bok Islam. Den 11.landeplage kan bestilles her.