Innvandring

Tyskland tror flyktninger lyver om statsborgerskap

Berlin (NTB-AFP): Tyskland anslår at 30 prosent av flyktningene og migrantene som hevder de er syriske borgere, egentlig kommer fra andre land, sier en talsperson i det tyske innenriksdepartementet.

Så kom den offentlige bekreftelsen fra Tyskland som vi alle har skjønt måtte komme før eller senere, nemlig at man antar at mange av de som hevder å være fra Syria seiler under falsk flagg.

Anslaget fra tyske myndigheter på at 30 prosent av flyktningene og migrantene som hevder de er syriske borgere, egentlig kommer fra andre land, er et høyt tall. Spørsmålet er også hvilke andre land de egentlig kommer fra.

– Det er et anslag basert på observasjoner gjort av tjenestemenn på bakken, spesielt det føderale politiet og EUs byrå for grensekontroll, Frontex, sier talsmannen, ifølge NTB (her via Klassekampen).

Han legger til at Tyskland ikke fører offisiell statistikk over asylsøkere som antas å oppgi uriktig nasjonalitet. Men om de ikke gjort det til nå, er det mitt tips at det kan tvinge seg frem gitt situasjonen.

Ifølge danske Politiken sier innenriksminister Thomas de Maiziere de ikke bare avdekker falske pass, men de møter mennesker som hevder å være fra Syria uten å kunne ett ord arabisk.

Grensekaos i Europa

Grensekaos i Europa, men vi vet lite om hvem som faktisk kommer.

Tyskland venter mellom 800.000 og én million migranter og flyktninger i år. Antallet har steget etter at tyske myndigheter erklærte at landet vil ta imot syrere, selv om de teknisk sett skal søke asyl i det første EU-landet de ankommer på veien til Tyskland.

At et marked for falske pass har oppstått, spesielt i Tyrkia, har vært kjent en stund. I Tyrkia selges både falske syriske pass og EU-pass som varmt hvetebrød. Den lyssky handelen med falske pass foregår i mange tilfeller i full offentlighet på Aksarayplassen. Den syriske menneskesmugleren «Ahmad» fortalte nylig at bare 20 prosent av personene i hans gruppe er syrere.