Mellom 1800 og 2000 ankommer Sverige hver dag

Sverige mottar nå 1000 asylsøknader hver dag, samtidig som ytterligere 800-1000 ankommer på vei til andre land som Finland. Det svenske Migrationsverket sammenligner tilstanden med krigen på Balkan og iverksetter kriseplan. – Situasjonen er veldig anstrengt, det hadde vært dumt å si noe annet, sier pressesjef for Migrationsverket…

Sverige mottar nå 1000 asylsøknader hver dag, samtidig som ytterligere 800-1000 ankommer på vei til andre land som Finland. Det svenske Migrationsverket sammenligner tilstanden med krigen på Balkan og iverksetter kriseplan.

M1– Situasjonen er veldig anstrengt, det hadde vært dumt å si noe annet, sier pressesjef for Migrationsverket Fredrik Bengtsson til Aftonbladet.

Sverige har tidligere bekjentgjort at samtlige syrere (eller som utgir seg for det) skal få permanent oppholdstillatelse i landet.

Mer än 1 000 flyktingar söker nu asyl i Sverige varje dag.

Antalet flyktingar spräcker Migrationsverkets tidigare prognoser och tvingar verket att sätta in sin krisorganisation. Det innebär att man nu centralt styr över de sex regionerna och fördelar resurserna dit de behövs bäst. Framför allt är det Malmö som behöver extra resurser i form av transporter, personal och boende.

Migrationsverket tror attpåtil at antallet på 7000 asylsøkere i uken må justeres opp.

– Prognosen för hur många som kommer i år kommer att revideras upp vid nästa tillfälle om en månad. Just nu ligger vi på 7 000 i veckan, men vi tror inte att det antalet håller i sig året ut. Men indikationerna från våra analytiker  visar  att det är väldigt många som lämnar de här områdena just nu och söker sig mot Europa, säger Fredrik Bengtsson.

Krisorganisationens uppgift är i första hand att säkerställa boendet för de asylsökande som kommer.

På spørsmål om det kan bli aktuelt med teltleire, svarer Bengtsson at det er et «hypotetisk spørsmål», men legger til at det kan bli aktuelt med «uortodokse løsninger» ettersom det nå kommer rundt 2000 personer hver dag. Fortsetter dette kan det bli aktuelt å senke kvaliteten på bosted for de nyankomne.

I tillegg til de 1000 som daglig ankommer og søker asyl, kommer mellom 800 og 1000 som er på vei til Finland. De fleste av dem er irakere:

– Framför allt är det irakier som söker sig till Finland, eftersom man tror att man har större chanser att få ett uppehållstillstånd där, säger Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson.

I februar meldte Aftenposten at Sverige slet «med den enorme ayslstrømmen». Da ankom det «bare» 1000 personer i uken og svenske asylmottak var fulle. Man måtte følgelig ta i bruk campingplasser og nedslitte industribygg for å gi migrantene tak over hodet. Syv måneder senere ankommer det altså rundt 2000 hver eneste dag.

Sannsynligheten taler for at Sveriges ansvarsløse asylinvitasjon etterhvert vil gi Norge et 1619 kilometer langt problem.