Islam

Prest risikerer fengsel. Sa at islam er ”hedensk” og ”satanisk”

En kristen pastor i Nord-Irland kan ende i kasjotten for å ha fremsatt ”sterkt fornærmende” uttalelser om islam. Hovedpersonen bak anmeldelsen er leder av Belfast Islamic Center, Raied al-Wazzan. Al-Wazzan prøver nå å bruke denne saken for å få myndighetene lokalt til å gi fra seg en tomt for å bygge en stormoské. Samme mann roste tidligere i år Den islamske staten opp i skyene, og han promoterer ekstremisten Bilal Philips som er nektet innreise til Storbritannia fordi han oppfordrer til vold mot jøder, kristne og homoseksuelle og glorifiserer selvmordsbombere.

James McConnell på 78 år kan straffes med seks måneders fengsel for å ha brutt en kommunikasjonslov fra 2003. McConnell holdt en preken som ble streamet direkte på nettet der han beskrev islam som “hedensk” og “satanisk”.

Dette er hva pastoren konkret sa:

“For det er én Gud. Tenk over det. For det er én Gud. Men hvilken Gud refererer [apostelen] Paulus til? Hvilken Gud taler han om? Abraham, Isak og Jakobs Gud. Vår Herre Jesu Kristi Gud og Fader.

Den Gud vi tilber og tjener i aften, er ikke Allah. Den muslimske Gud, Allah, er en hedensk guddom. Allah er en brutal guddom. Allah er en demonisk guddom. En guddom som vår tåpelige regjering … hyller og tilbyr økonomiske lokkemidler for at innynde seg hos dem og holde dem glade…

Mens kristne i muslimske land blir forfulgt på grunn av deres tro, deres hjem brent ned, deres kirker ødelagt, og hundrevis av dem bokstavelig talt har gitt deres liv for Kristus i martyrdom. En vidunderlig ung kvinne ved navn Miriam (i Sudan), 27 år gammel, skal piskes offentlig og henges fordi hun har mottatt Kristus som sin frelser. Disse fanatiske tilbederne dyrker den gud som kalles Allah. Mine damer og herrer, dette er et faktum, og det kan ikke benektes og kan ikke motbevises.

Jeg ved at det vil komme en tid i dette landet … og i denne nasjonen der det å si den slags vil være å begå en lovovertredelse. Det vil bli ansett som feilaktig og upatriotisk. Men jeg er i godt selskap, et selskap bestående av [de protestantiske reformatorer] Luther og Knox og Calvin og Tyndale og Latimer og Cranmer og Wesley og Spurgeon og andre som ham.”

De av oss som har fulgt med utviklingen i Storbritannia siste tiåret, har registrert at det ofte knapt er grenser for hva motsatt hold kan si i full offentlighet uten at det får konsekvenser.

I ytringsfrihetens navn er det å ville drepe, helt grei skuring. Når det kommer fra dette holdet?

I ytringsfrihetens navn er det å ville drepe, helt grei skuring. Når det kommer fra dette holdet?

 

McConell har ikke oppfordret til hat mot muslimer, ei heller til voldelige aksjoner på noen som helst måte.

Det samme kan ikke sies om lederen av Belfast Islamic Centre som blant annet har omtalt irakiske Mosul som «verdens mest fredelige by” etter at Den islamske staten overtok den.

Hvis noen kalte kristendommen for ”hedensk” og ”satanisk”, og det ble streamet direkte på nettet, ville det ført til rettsforfølgelse? La oss håpe at svaret er et tydelig nei.

Les hele saken hos Den korte avis.