Listige konspiratører finner en overalt

Hele Norges Kari Jaquesson har rullet opp nok en konspirasjon. Denne gangen mot sin egen person, ikke den vanlige jødiske mot muslimer spesielt og resten av verden generelt. Nå som Jaquesson har avslørt "noen", kan "noen" like gjerne tilstå. I all hemmelighet, selvsagt.

Hele Norges Kari Jaquesson har rullet opp nok en konspirasjon. Denne gangen mot sin egen person, ikke den vanlige jødiske mot muslimer spesielt og resten av verden generelt.

Jøyemeg

Nå som Jaquesson har avslørt «noen», kan «noen» like gjerne tilstå.

Det hele foregikk omtrent sånn:

Det var en mørk og stormfull aften – den 1. februar for å være helt korrekt – at Aftenpostens Ingeborg Senneset la ut en statusoppdatering med en artikkel av Antirasistisk senters Rune Berglund Steen som kjeftet på Hege Storhaug som hadde kjeftet på islamsk jødehat.

Helt ut av det blå fikk «noen» – som i: tre helt ukjente personer – plutselig en glimrende idè: hva med å hacke Kari Jaquessons Facebook-konto og skrive masse konspirasjonsræl om IS, jøder og hvor teit det er med løgnaktige påstander om islamsk jødehat på Sennesets tråd?

Som sagt, så gjort. Vi konspiratører har selvfølgelig skjulte nettverk, så vi ringte vår nærmeste jøde – for sånne kan jo alt om dette og har lang erfaring i bl.ops. Mens denne ultrahemmelige telefonoppringningen ble foretatt gjemte Hege noen seg iført løsnese i hekken og holdt utkikk i tilfelle det skulle være noen konspirasjonsavslørere i nabolaget akkurat da. Forresten drakk vi bare Coca Cola, som ikke er amerikansk, men israelsk og tappet på okkupert territorium i Palestina, mens vi utarbeidet vår listige plan.

Men vedkommende kontaktperson er som sagt jødisk, så hen gjorde det ikke gratis, må du tro.

Så kan vi jo alle lure på hvorfor vi ikke hacket Berglund Steen – eller Shoaib Sultan som etterhvert innfant seg på tråden – men det skyldes visse forhold som ikke kan omtales her. Men noen av bestikkelsespengene vi regelmessig mottar fra ARS fra helt ukjente organisasjoner og personer ble i alle fall lagt på bordet og vår jødiske forbindelse satte igang.

Det tok ikke lang tid før vedkommende fant Jaquessons passord, som var FØLGPENGA på hele ni bokstaver. Deretter var det bare å kladde i vei.

Det gikk over all forventning.

Nesten alle som deltok i Sennesets tråd gikk fem på og kastet seg over «Kari Jaquessons» klassisk antisemittiske utgydelser.

Noen – som i: en nyttig idiot – tok skjermbilder og snart hadde de spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier som Facebook og Twitter.

Noen – som i: jeg øh…noen – skrev deretter en artikkel om saken med den fingerte overskriften Hæ, drepte jøder? Nei, dem har vi ikke sett noe til. Mange vil nok si at den ser akkurat ut som en vanlig overskrift – kjemisk fri for sitattegn – fordi den på normalt vis var ment som min en kommentar til at vår oppkonstruerte «Kari Jaquesson» tilsynelatende ikke hadde fått med seg at islamister til da hadde drept 12 jødiske borgere i Europa på under tre år og at synagoger og jødiske skoler i flere europeiske land må ha politibevoktning døgnet rundt.

Mindre enn to uker etter ble det for øvrig drept nok en jødisk mann, denne gangen i København i et angrep som kunne blitt mye verre fordi den islamske terroristen hadde til hensikt å angripe en bat mitzwah hvor rundt 80 barn og voksne var tilstede.

Men dette er et sidespor. På overflaten så den altså ut som en vanlig overskrift uten sitattegn, men i virkeligheten var den snedig fingert – eller fabrikkert som det nå hevdes fra kvalifisert hold, hvilket er korrekt da kommentatorer flest som regel lager sine egne overskrifter – slik at den egentlig så akkurat sånn cirka nesten helt sikkert ut som et sitat fra «Kari Jaquesson».

Samtidig foregikk det en konspirasjon inni den opprinnelige konspirasjonen, den om å plassere skylden på Hege noen andre. Derfor fingerte Rita noen litt med selve artikkelforfatternavnet. Det sto riktignok Nina Hjerpset-Østlie, men det ble skrevet slik at det absolutt kunne leses og tolkes som Hege Storhaug.

Denne taktikken er forresten sensasjonelt godt utpønsket. Det kan f.eks. godt stå Rita Karlsen, men i virkeligheten kan det være Nina Hjerpset-Østlie. Eller muligens Hege Storhaug. Av og til står det Hege Storhaug, men er i realieten Rita Karlsen eller kanskje også Nina Hjerpset-Østlie. Står det Nina Hjerpset-Østlie er det som regel Hege Storhaug, men det kan like gjerne være Rita Karlsen. Da Hege Storhaug-navnet er nesten helt tilnærmet identisk med Nina Hjerpset-Østlie-navnet, for ikke å snakke om Rita Karlsen-navnet, så det er ikke rart folk blir forvirret og ikke skjønner hvem som er hvem. Det er jo nesten helt umulig å se forskjell på. Omtrent som terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) og jøder, når jeg tenker etter. Og egentlig er vi jo like alle sammen, så er det så nøye`a?

Alle er mao blitt lurt på alle plan – og det grundig. Men vi konspiratører liker å ha flere jern i ilden enn bare å bruke det jødiske IS til å sverte muslimer og bedrive et enormt PR-arbeid for å påtvinge samfunnet en sannhet om at det liksom skal være farlig å være jøde i Europa på noe vis.

Dette siste er for øvrig en ren genistrek fra vår side om jeg skal si det selv, for i motsetning til vår fiktive «Kari Jaquesson» hopper jo folk på alt mulig tull!

Men det var dette med flere jern, da. Vi Noen skjønte at med så mange skarpe konspirasjonsdetektiver som vi har her til lands var det store muligheter for at vår konspirasjon, i likhet med jødenes IS`, ville bli avslørt.

Det ble derfor opprettet mange hundre Facebook-profiler som kunne dele skribleriene til «Kari Jaquesson» på sosiale medier. Deretter oppkonstruerte vi fire mannlige samfunnsdebattanter. Akkurat det synes jeg at var et av de superlureste påfunnene i denne historien, for slik ville jo aldri noen mistenke kvinnfolk for å stå bak, liksom. De fire skrev i sin tur litt om «Kari Jaquessons» utgydelser, sånn at det virkelig ble trøkk i saken.

Dette var faktisk langt fra så enkelt og uinnviklet som det høres ut som. For å opprette «Arnfinn Pettersen» og «Kjetil Simonsen», måtte jeg f.eks. bruke personnummeret til bestemoren min, og nå bråker NAV fordi de trodde hun var død for mange år siden, men likevel sendte noen utbetalinger. Og vel; konspirasjoner og PR-kampanjer betaler ikke seg selv, så de pengene har vi allerede brukt opp. Politiets Sikkerhetstjeneste later imidlertid til å ha fulgt slagordet FØLG PENGA, for jeg er ganske sikker på at det er de som har slått seg til på naboens traktor som står parkert på rett ved gjerdet mitt og nå holder kontinuerlig øye med meg i kikkert. Jeg kan riktignok ikke se kikkerten, men jeg kan se lysglimtene fra den hver gang den Felleskjøpdresskamuflerte PST-typen tenner seg en røyk utpå kvelden.

For å lage bildet av «Bård Larsen» måtte jeg tegne tredagersskjegg på et kjært gammelt ungdomsfotografi av meg selv en venninne og «Didrik Søderlinds» kontrafei er egentlig en skjermdump av Bertie Wooster fra TV-serien som ble sendt på 90-tallet. Så det ligger mye arbeid bak de forskjelliges helt grunnløse forsøk på å sette Kari Jaquesson i et dårlig lys, bare så det er klart.

Men dette er altså sånn cirka forklaringen på Kari Jaquessons stadig større forklaringsproblemer.

Eller kanskje forklaringen er at hun ganske enkelt skrev seg selv til dem ved å forveksle publikummet på Ingeborg Sennesets FB-side med publikummet på nettsider som ivrigpåkonspirasjonsteorier.com og nå er så desperat etter å bortforklare saken at nær sagt enhver beskyldning og øvrig utenomsnakk gjør nytten?