Integrering og integreringspolitikk

Allahu Akbar x 3

Fotballen er fortsatt rund, men nå er også Allah med.

Skjermbilde 2015-05-11 14.45.5010.mai spilte Manglerud Star fotballkamp mot Lindeberg (gutter 16 år) på Manglerud kunstgress. En tilstedeværende fotballpappa sto på sidelinja og håpet nok på at poden skulle få (nok) en idrettsgledelig prestasjon å se tilbake på.

Men den samme fotballpappaen erfarte heller å bli satt ut – og det av helt andre ting.

Da Manglerud Star hadde kjørt i gang kampropet sitt MS Go, MS Go, MS Go, Go, Go! var tilsvaret fra Lindeberg deres kamprop: Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!.

Fotballpappaen forteller om en tyst, men synlig forundret tilskuerskare.

Lindeberg, som for øvrig har norsk trener, skal ha flertall av spillere med innvandrerbakgrunn, men jeg tillater meg å betvile at de uten slik bakgrunn og som heller ikke tilhører islam, finner kampropet særlig passende. Særlig passende er det heller ikke i en idrettssammenheng – dertil for en lagidrett.

Den samme pappaen forteller om lignende hendelser tidligere. For to-tre år siden erfarte han i en fotballkamp mot Romsås (guttene var 11-12 år), at guttene kastet seg ned «i bønn» for hver skåring med honnør til Allah.

Utviklingen går sin skjeve gang.