Islam

Halshugging rykker nærmere lokalbutikken din

11 jihadister er arrestert i Barcelona. De hadde planen klar: Kidnappe tilfeldige personer, iføre dem oransje IS-drakter, og skjære av dem hodet foran kamera. På menyen stod også bombing av private og offentlige bygninger, angrep på politi og militære, og ”selvsagt” en jødisk bokhandel og synagoge. Over 350 politibetjenter deltok i en samlet operasjon fem sentrale steder i Katalonia, provinsen med høyest muslimsk befolkningsandel i Spania, og en av de høyeste i Europa.

jihad_niqabDet begynner å oppleves som et veritabelt under at europeiske sikkerhetsmyndigheter klarer å stoppe jihadister og terrorrister fra å lykkes med sine planer på europeisk jord.

Franske myndigheter stoppet nettopp fem terrorplaner på egen jord, der muslimske ekstremister ville ta seg inn i kirker og skyte for fote. Hadde de lyktes, ville vi fått Midtøsten på europeisk jord. Og skulle noen lykkes med hodeavskjæringer av tilfeldige, eller ikke-tilfeldige, personer foran kamera – iført oransje IS-drakter – er spørsmålet om ikke Europa vil få en ny tidsregning: Ingen kan lenger føle seg trygge. Dertil er følelsen nå at «de» er overalt. De er i vår midte.

Cellen pågrepet i Spania, består av 10 menn og en kvinne, i alderen 17 – 45 år. Det er en nasjonal blandet gruppe: fem er spanske statsborgere, fem er fra Marokko og en fra Paraguay. Man får vitterlig assosiasjoner til «brorskapet», ummaen. Islam som bounding: felles sak, felles mål: grunnerven i islam applisert på europeisk jord: Sharia, i alle dens avskygninger, enten det handler om kvinners slavebinding eller pisking og henrettelser etter fredagsbønnen.

Dette er ikke satt på spissen. Det er dette slike grupper har våte fantasier om. De har selv forklart det ved navnet de har satt på cellen sin: Islamsk brorskap for å preke jihad, skriver Soeren Kern hos Gatstone Institute.

Katalonia har et økende problem med fremvekst av islamsk ekstremisme. Cellens mål var å kopiere Den islamske statens uhyrligheter på vårt kontinent. Intet mindre, men heller ikke overraskende. Cellens plan var også å kidnappe en kvinnelig leder i en bank for å presse banken for løsepenger.

Lederen av cellen er frisør, Martínez, altså spansk, som konverterte etter å ha giftet seg med en muslimsk kvinne, heter det.  Politiet avlyttet telefonen til Martinez og kunne slik konstatere at også parlamentsbygningen i Barcelona stod på listen over terrormål.

Så kommer det: islams høyreekstremisme. Martínez er en bekjent av en spansk nynazist, Álvarez. De to skal dele hatet mot jøder, og diskutert flere aktuelle jødiske mål. Dette fant politiet da de raidet Álvarez’s hjem.

A police raid on Álvarez’s home uncovered a large cache of weapons, including grenades, military firearms, ammunition and sharpshooter rifle scopes.

The court document says that Álvarez also transferred weapons and explosives to Martínez. Police who raided the home of Martínez found bomb-making literature as well as a large quantity of chemicals. He is believed to have experimented with the chemicals in an effort to produce home-made explosives.

Hos Martínez fant politiet litteratur om salafisme, bøker om Den islamske staten og akl-Qaida, og, merk dette: også litteratur om Det muslimske Brorskapet.

Som kjent er Rabitamoskeen i Oslo ført opp på terrorlisten til Emiratene.  Neppe tilfeldig. Ideologien er den samme som jihadistenes: Målet om en klode under kalifatets svarte flagg. Nettopp dette må være en sentral grunn til at både jihadister og terrorister har funnet seg til rette på innsiden av Rabitamoskeen.

Martínez ble radikalisert i rekordfart, heter det. Dette ser ut til å være et mønster blant konvertitter. De er særdeles tro mot bokstavene når de hengir seg til islam. Bare spør Linda Noor og Yousef Assidiq. Som Assidiq sa i fjor på Facebook:

Jeg kan jo være såpass ærlig å innrømme selv at det er mye ved engasjementet mitt før jeg ble offentlig kjent som jeg er veldig glad for ikke har fått så mye fokus.

Mens slik formulerte Martínes seg etter sin konvertering:

«My conversion to Islam has been a decisive moment for me… I am very happy with this new commitment and to be a Muslim in a Christian world dominated by the unfaithful and the impious… My mission is to become a good Muslim and do what is necessary to arrive at the end goal [paradise].»

Just three months later, in an entry dated September 14, 2012, Martínez mentioned jihad for the first time. He wrote:

«Every day I am more convinced that the greatest martyrs do not become martyrs because they want to, but because years of oppression toward the Muslim people. I am convinced that at some moment in the future I will put myself at the service of the global jihad.»

In an entry dated October 26, 2012, Martínez wrote:

«I continue to believe in the interior jihad, but more importantly in the exterior jihad. After much reading, I am convinced that the world is divided into two camps: the global jihad against the Christians and Jews.»

Undertrykking av muslimer, ja, nettopp. Alle rettigheter har alle fra første dag som kommer til Europa og får opphold. Kanskje særlig venstresiden burde revurdere hvor opportunt det er å spille offerkortet sammen med muslimske ledere? Jo da, det gir stemmer i valgurnene, men det kan jo hende en dag at man er på feil sted til feil tid, og de oransje draktene tas frem.

Seks prosent (465 000 personer) av befolkningen i Katalonia har muslimsk bakgrunn. Katalonia er sentrum for voldelige jihadister (betegnelsen Profetens Ummah går under). Politiet anslår at halvparten av de rundt 100 salafimoskeene i Spania befinner seg i Katalonia.

Politiet sier videre at denne aksjonen var den viktigste så langt i provinsen. Vil de klare å holde tritt i årene som kommer? Hva når den muslimske befolkningsandelen er på 10 prosent? Ikke minst med tanke på at det er ingen tegn til annet enn at ekstremislam vinner frem verden over, er det så man ikke våger å tenke tanken ut: Hvor er vi i 2020? I 2025?

Bak den høye muslimske innvandringen til Katalonia ligger det kyniske politiske motiv. Bevegelsen for et uavhengig Katalonia har sett for seg at muslimske innvandrere vil foretrekke å snakke katalonsk og støtte katalonsk nasjonalisme, da muslimenes historie i Spania er at de ble forvist i 1492 etter over 700 år med herjinger og undertrykking. Altså ville bevegelsen heller ha muslimske innvandrere enn spansktalende latinere.

Salafilederne i Katalonia oppfordrer sine støttespillere til å stemme på uavhengighetsbevegelsens politiske parti, for slik kan partiet vinne lokalvalg i en på sikt autonom region. Da kommer sharialovene på plass, loves det fra skjeggene.

Jeg tar dem på ordet. Det er dette de ønsker. Det er bare å lese «islams partiprogram». Spørsmålet er hva politisk ledelse har tenkt å foreta seg for å stanse fascismen.

Gud bedre for en tid vi lever i.