Kokkvold om verdikampen

Til tross for islamismens klart totalitære og voldelige karakter og jihadistenes redselsfulle fremferd er det stadig noen som mener at vi ikke må gjøre dette til en verdikamp. Blant dem er sosialmedisiner Per Fugelli og generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland. Det er da også flere som gjør det veldig…

Til tross for islamismens klart totalitære og voldelige karakter og jihadistenes redselsfulle fremferd er det stadig noen som mener at vi ikke må gjøre dette til en verdikamp. Blant dem er sosialmedisiner Per Fugelli og generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland. Det er da også flere som gjør det veldig enkelt for seg selv ved å sette likhetstegn mellom f.eks. jihadister og deres motstandere.

kokkvoldFaksimile fra Adresseavisen.

I Adresseavisen tar tidligere generalsekretær Per Edgar Kokkvold et kraftig oppgjør med denne tankegangen og de som fronter den:

Likevel er det de som fortsetter å si at vi ikke må gjøre dette til en verdikamp, at det er «ekstremister på begge sider», som om det skulle være like ille å være anti-jihadist som jihadist, eller for den saks skyld antikommunist som kommunist, eller for å si det på en måte som deler av de selvbestaltede venstreintellektuelle bedre forstår: at det skulle være like ille å være antifascist som fascist.

Noen hevder at terroristene bare er gale mennesker. Thorbjørn Jagland mener det. Det samme gjør Per Fugelli, som tidligere har sagt at Anders Behring Breivik, som ble erklært strafferettlig tilregnelig selv om han trodde han var ridderjustitiarius i en ikke-eksisterende organisasjon, er et produkt av et klima vi alle har bidratt til, mens islamske terrorister bare er «religiøse uteliggere uten bro til islams grunnstoff» – selv om de alle er medlemmer av organisasjoner som i høyeste grad er eksisterende.

Kokkvolds artikkel ble publisert i Adresseavisen 20. mars 2015 og finnes ikke på nett.