Islam

Ikke ta avstand fra terroren – Vesten har skylden

-Vestens verdier fører til uharmoniske samfunn, og vestens verdier har påført menneskeheten enorme lidelser. Det er nettopp disse ”falske” verdiene som gjør at vi ikke må tillate at islam settes på tiltalebenken. Slik tenkes det blant en del i Danmark etter helgens terrorangrep.

Hizb ut-Tahrir (HiT) er en kjekk gruppe ekstremister, da de snakker rett fra levra. De har skaffet seg et godt fotfeste i Danmark, der de i årevis åpent har agitert mot frihetsverdiene våre, og da selvsagt også for en klode under kalifatets fane. Også HiT fant det for godt å sende ut en begredelig pressemelding etter at menneskeliv er gått tapt. Man kan si at meldingen til HiT er mindre tvetydig enn pressemeldingen til Det Islamiske Trossamfund (DIT). HiT spiller ikke ballen med doble tunger. De stiller i kategorien jihadister, mens DIT tolker jeg som et underbruk av Det muslimske brorskapet, som opererer mer i det skjulte, der det utad jobbes ”anstendig” for såkalte politiske reformer i favør av islam. Målet om kalifatet er dog det samme.

Berlingske tidende siterer HiTs pressemelding:

»Set i lyset af alt dette, er det vitalt, at vi som muslimer ikke tager afstand, men tværtimod sætter tingene i den rette kontekst. Det er de danske politikere og medier, der burde tage afstand fra den politik, som har skabt omstændigheder, der fører til had, trusler, voldelige overfald og i yderste konsekvens drab, uanset hvem ofrene måtte være. Vi, som muslimsk fællesskab, må under ingen omstændigheder bukke under for presset og acceptere præmissen om, at Islam er på anklagebænken,« skriver talsmand for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien Junes Kock i en pressemeddelelse.

»De vestlige værdier er blandt årsagerne til problemet, og politikerne er udmærket klar over, at deres værdier er under pres. Ikke grundet en voldelig aktion i Indre By, da kugler ikke kan rokke det mindste ved værdier og overbevisninger. Nej, de vestlige værdiers selvmodsigelser og manglende evne til at skabe harmoniske samfund er efterhånden blevet tydelig for mange mennesker, ligesom det er blevet tydeligt, at de vestlige værdier og systemer har forårsaget menneskeheden enorme lidelser og katastrofer – heri ligger deres største krise. Tanker udfordres med tanker, så vi muslimer skal fortsætte med at bære de islamiske tanker og udfordre Vestens falske værdier og umenneskelige politik,« skriver Junes Kock.

(…)

»Folketinget har for nylig valgt at afsætte 60,9 millioner kroner til en såkaldt antiradikaliseringsplan, hvor man udstiller islamiske værdier og muslimer som en voldelig trussel, og derfor vil tvangsfodre muslimer med sine vestlige værdier. Det er dog direkte løgn og manipulation at fremstille demokratiet og frihederne som absolutte modsætninger til vold og ufred, når man i nyere tid ikke har set mere død og ødelæggelse end den, der er forårsaget af vestlige tropper i demokratiets og liberalismens navn,« skriver Junes Kock.