Islam

Ærer antatt terrorist

Søndags morgen ble den antatte terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) skutt og drept av politiet etter at han åpnet ild mot dem ved tilsnakk. Da hadde El-Hussain rukket å drepe to personer og skadet fem politibetjenter i København. Men i løpet av mandagen skjedde det som kanskje var utenkelig:…

Søndags morgen ble den antatte terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) skutt og drept av politiet etter at han åpnet ild mot dem ved tilsnakk. Da hadde El-Hussain rukket å drepe to personer og skadet fem politibetjenter i København. Men i løpet av mandagen skjedde det som kanskje var utenkelig: Støttespillere til El-Hussains begynte å legge blomster på det stedet hvor han ble drept. Så skjedde det noen som bør vekke enda mer oppsikt.

Mandags kveld samlet det seg en gruppe unge muslimske menn på drapsstedet. Flere av dem kjente El-Hussain og hadde vanket sammen med han i (innvandrertette) Mjølnerparken. De fjernet blomstene som var blitt lagt ned. Det heter at blomstene skulle fjernes fordi det ikke er noen muslimsk tradisjon å ta farvel eller hedre døde med blomster. Men det er i så fall feil, selv om jeg ikke skal påstå at det kan være slik i noen muslimske miljøer. Jeg tror sannheten ligger nærmere i ryktet om at en imam hadde gitt beskjed om at blomstene skulle fjernes, da denne imamen (riktig nok) mente det kunne vekke avsky fra ikke-muslimer at en antatt drapsmann ble æret med blomster.

Fjerning av blomstene hadde altså ingenting med at de samme var utilfreds med at noen hadde uttrykt sympati med en antatt terrorist. Tvert om. De var der selv for å hedre El-Hussein.

I et innslag på TV2 News (her via Den Korte Avis) fremkom at mennene mente at deres «bror» var blitt utropt til terrorist og gjerningsmann alt for tidlig. «Brødrene», som de kalte seg, avholdt en bønn på stedet. Noen av dem skal ha hatt en truende atferd og vært maskerte, mens slagordet Takbir – Allahu Akbar (Gud er stor – Allah er større) lød på Svanevej.

En av mennene forteller til TV2:

– Jeg er glad for, at Omar er i Paradis nu. Folk skal ikke tro, at muslimer er terrorister og sådan. Men når vi bliver angrebet, så skal vi forsvare os selv, og sådan er det bare. Han har sikkert været efter ham tegneren, han prøvede måske at dræbe tegneren, fordi han har krænket vore profet, sier Abdalla.

Mener du at hvis noen tegner Muhammed, så skal han også slås i hjel, spør TV2´s journalist.

– Det er der forskellige meninger om.

– Men hvad er din mening?

– Min mening er, at hvis han tegner profeten med en bombe i hovedet og alle de her ting, så ja. Han krænker 1,5 milliarder mennesker. Hvad er det for noget og så siger han, at det er ytringsfrihed. Men når en bror lægger en smiley på Facebook, så er han terrorist og skal i fængsel. Det er jo ikke på nogen måde fair.

Også menn som Ekstrabladet intervjuet i denne «markeringen», legger samme holdninger for dagen:

– Det han har gjort er rigtigt. Der er mange muslimer, som tager afstand fra det, han har gjort, men det mener vi ikke, sier Mohamed.

«Det kan måske stoppe dem, der krænker profeten,» istemmer andre.

På spørsmål fra Ekstrabladet om de kunne finne på å gjøre det samme som Omar, svarer en av dem:

– Hvad kunne man ikke finde på at gøre for sin profet.

Også på Tawfiiq Youths hardt modererte FB-sider er de stolte over terroristen i København:

Screenshot 2015-02-17 12.04.45

Oppdatert kl. 13:52: Og så har Ubaydullah meldt seg inn i «feiringen»:

Screenshot 2015-02-17 13.50.41

Man kan undres over hvor disse muslimene faller av: fvmh (fred være med han). Hvilken fred?