Forskjellsbehandling og diskriminering

Slik fikk de herje i 2006

Fra alle hold lyder det nå «Je suis Charlie». Vi som tok skyllebøttene i 2006 fordi vi levde i ånden til «Je suis Charlie», kan med undring og ettertanke se tilbake på hva som faktisk ble tillatt publisert om oss. Det kostet å stå opp for friheten. Ved et søk…

Fra alle hold lyder det nå «Je suis Charlie». Vi som tok skyllebøttene i 2006 fordi vi levde i ånden til «Je suis Charlie», kan med undring og ettertanke se tilbake på hva som faktisk ble tillatt publisert om oss. Det kostet å stå opp for friheten.

Ved et søk i google om helt andre forhold, dumpet jeg bort i denne artikkelen, signert Kadafi Zaman, da i VG, nå i TV2, der han lar en annen andregenerasjons norskpakistaner, Mohammad Usman Rana, rase fra seg  Dette var midt under karikaturstriden da mennesker ble drept og Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg unnskyldte ytringsfriheten og slik ga næring til udemokratiske krefter. At VG lot Zaman få publisere denne (rasistiske) artikkelen kan man jo i dag kanskje få stille spørsmål ved? Den hadde vel ikke sett dagens lys hvis jeg ikke var en hvit norsk kvinne?

Muslimske talsmenn slakter uttalelsene til Hege Storhaug fra Human Rights Service (HRS) om at norske myndigheter ikke må føre dialog med islamister.

– Dette er nok en patetisk og desperat uttalelse fra islamhateren og den ekstremt fremmedfiendtlige Hege Storhaug. Skal en ekstremist som Storhaug bestemme hvem norske myndigheter skal tale med, tordner leder av Pakistansk Studentsamfunn, Usman Rana.

Han er en av de som blir kraftig angrepet av den omstridte tenketanken Human Rights Service i dagens utgave av Klassekampen.

Informasjonsansvarlig Hege Storhaug mener norske myndigheter må føre dialog med sekulære muslimer og ikke med kjente muslimske talsmenn som Trond Ali Lindstad, Lena Larsen, Basim Ghozlan og Zahid Mukhtar.

Nå slår de muslimske talspersonene tilbake:

– Storhaug har et paranoid forhold til nordmenn med ikke-vestlig bakgrunn. Hun ønsker et ensrettet og enfoldig Norge med fravær av fremmede kulturer. På godt norsk kaller vi dette rasisme, sier Usman Rana, som er født og oppvokst i Norge.

– Dagens jøder

Han mener Storhaug bidrar til at muslimene får samme posisjon i Europa som jødene hadde før 2.verdenskrig.

– Hadde man byttet ut ordet «islam» med «jødedommen» i de norske mediene i dag, hadde det blitt skreket antisemittisme. Jeg frykter at muslimene er de nye jødene, og her til lands har Storhaug bidratt sterkt til at muslimene får den samme posisjonen som jødene hadde i Europa før andre verdenskrig, sier Rana.

Han presiserer at de har et utmerket forhold og samarbeid med inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Også forstander i Det islamske forbundet, Basim Ghozlan, er opprørt over Human Rights Service «råd» til norske myndigheter.

– Hege Storhaug representerer den mest ekstreme stemmen i Norge. På samme måte som jeg forkaster alle ekstremistiske utsagn som kommer fra ytterligående muslimer, forkaster jeg også hennes synspunkt. Hun maner ikke til fred og forsoning. Det er åpenbart at hun ønsker konflikt, sier Basim Ghozlan.

Brobygger

Han minner om at det ikke er de norske muslimene som har hisset opp stemningen etter Muhammed-tegningene.

– Det er ikke vi som har skapt konflikten rundt tegningene av profeten Mohammed. Vi har ikke hisset opp til strid, tvert i mot har vi forsøkt å være brobyggere og konfliktløsere, sier Ghozlan.

Han er fornøyd med at flere representanter fra Islamsk Råd har brukt penger av egen lomme, og tid og krefter, for å reise til Midtøsten og Pakistan, for å roe ned gemyttene.

– Dette er en konflikt som ekstremister har skapt og som vi ville bidra til å løse. Heldigvis har vi en klok regjering som ikke lar seg lure av uansvarlige stemmer som Hege Storhaug, sier Ghozlan.