Innvandring

Oppsiktsvekkende: Flertall danske politikere vil stenge moské

Støtte til Den islamske staten, rekruttering til den, og mye mer, har nå fått begeret til å renne over for danske politikere i Folketinget. Med unntak av de blodrøde i Enhedslisten, krever nå samtlige partier at moskene i Aarhus stenges.

Grimhøjmoskeen, som den kalles, har vist seg gang på gang å være et ekstremistisk bolverk. Vi har skrevet om den mang en gang siste årene, det vil si hver gang nye alarmerende verdimessige forhold avdekkes. Presset på politikere har økt i takt med avsløringene, nå sist at moskeens ledelse støtter Den islamske staten.  Nå står politikerne i Danmark i kø for å rydde opp.

– Landsforrædere.

– De er feje hunde.

– En terrorrede.

De seneste dage har politikerne stået i kø for at tage afstand fra Grimhøj-moskéen og krævet handling fra justitsministeren om at lukke moskéen.

Nu er de måske kommet et skridt nærmere en lukning.

Samtlige partier i Folketinget undtagen Enhedslisten vil nemlig have justitsminister Mette Frederiksen (S) til at undersøge, hvilke muligheder der er for at lukke den omstridte Grimhøj-moské i Aarhus.

Partiet Venstres Søren Pind mener aktivitetene i Grimhøjmoskeen er landsforræderi.

Kanskje ikke underlig da, en dokumentar på DR1 denne uken viste at moskéens medlemmer heier på Den islamske staten og tar avstand fra demokratiet. Dansk Folkeparti innkalte til hastedebatt, som forventes avholdt på onsdag i neste uke.

Det vækker glæde i Dansk Folkeparti, at så et stort flertal i Folketinget bakker op om hasteforespørslen.

Den Fordømte Moské

DR har gennem et halvt år fulgt livet i Grimhøj-moskéen i Aarhus og de mennesker, der færdes i den.

Østjyllands Politi lavede i 2013 en opgørelse, der viste, at 22 ud af 27 unge aarhusianere, som er rejst til Syrien i forbindelse medborgerkrigen, har haft deres gang i Grimhøj-moskéen.

Dokumentaren ”Den fordømte moské”blev vistDR1 tirsdag 6. januarkl. 20.30.

– Grimhøj-moskéen er med til at udklække terrorister, og det bliver vi nødt til at stoppe. Med en hasteforespørgsel kan vi pålægge justitsministeren at undersøge mulighederne for at lukke moskéen, siger udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF).

Læs også Grimhøj-moskéens formand: Selvfølgelig holder vi med Islamisk Stat | Nyheder | DR

stjyllands Politi har tidligere vurderet, at en stor del af de danskere, der har deltaget i krigen i Syrien har haft deres gang i moskéen, og det gør Martin Henriksen mere optimistisk, når det gælder Grimhøj-moskéen.

– Grimhøj-moskéens imamer har ved flere lejligheder opfordret til vold og angreb på blandt andet jøder. Det håber jeg virkelig må være nok til, at vi kan få gjort moskéen ulovlig, siger Martin Henriksen.

S: Vi skal tage klart afstand fra den moské

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, mener, at en hasteforespørgsel er en oplagt mulighed for hele Folketinget at tage afstand fra moskéens holdninger, som hun kalder ‘ekstreme’.

Hun er særligt glad for, at så mange partier bakker op.

– Det er godt, at det ikke skal handle om blå og rød blok her, derfor er jeg glad for den store opbakning. Det er en god anledning til at vise, at vi står fælles mod de her usmagelige synspunkter.

Grimhøj-moskéens formand, Oussama El Saadi, har tidligere sagt, at hvis hans moské bliver lukket, så finder de bare andre lokaler til at huse moskéen, og netop derfor er Trine Bramsen heller ikke sikker på, at en lukning er den rigtige løsning.

– Jeg er ikke sikker på, at det hjælper at lukke moskéen. Det er holdningerne, vi skal bekæmpe, og de bor ikke i mursten – de bor i mennesker, siger Trine Bramsen.

I Norge har vi også liknende moskeer, men media er ikke så opptatt av det. Heller ikke da Basim Ghozlans Rabitamoskeen ble satt opp Qatars terrorliste.