Terrorisme og ekstremisme

Ny skyting i Paris

En kosher-butikk i Paris skal være angrepet. En person skal være såret og minst fem gisler tatt. Politiet tror det er samme mann som de mistenker er han som drepte en politikvinne i går.

Store deler av Paris er stengt av og det rapporteres om forvirring og angst relatert til de pågående aksjonene. Nylig ble en kosher-butikk øst i Paris angrepet. Det er hørt skudd og en skal være såret, mens minst fem gisler skal være tatt. Politiet har ikke bekreftet gisseltakingen.

Antiterrorpolitiet skal være på vei til den jødiske butikken, som ligger nær Porte de Vincenne, en av de største innfartsårene til Paris. På vei til åstedet er visstnok også innenriksminister Bernard Cazeneuve.

Dette skjer samtidig med at det pågår et intens gisseldrama i Dammartin, nordøst for Paris, der spesialstyrker skal ha telefonkontakt med de to terroristbrødrene som de antar var dem som på onsdag drepte 12 mennesker i tilknytning til terrorattentatet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

I går ble en politikvinne drept i Montrouge sør i Paris torsdag. Hun kom til det som angivelig skulle ha vært en bilulykke da en eller to menn skjøt henne. Politiet tror at det er samme mann som de mistenker er han som drepte en politikvinne i går som har tatt seg inn i kosher-butikken. Politiet mistenker også at de samme har kontakt med terroristbrødrene fra onsdag.

AFP