Innvandring

Historisk strandhotell stenges for publikum

Fredrik Reinfeldts ånd ligger over den nye regjeringen. Innvandringen skal økes, og alt annet er å betrakte som fascisme. Svenskene ser endringene i hverdagen. Hotell, vandrerhjem, campinghytter, herskapshus, slott, skoler, aldershjem og andre virksomheter omgjøres til asylmottak. Når nå det tradisjonsrike strandhotellet i Mellbystrand stenger dørene for publikum og åpner porten for asylsøkere, reagerer folk: Strandhotellet har vært hjertet i det lille tettstedet i nesten 100 år.

Mellbystrand ligger mellom Halmstad og Helsingborg, og kan blant annet by på Sveriges lengste sandstrand på 12 kilometer. Stedet er en populær sommerattraksjon for svensker og turister. Ikke minst også på grunn av det klassiske strandhotellet, bygget i 1927, og flittig frekventert av sosieteten inntil Sverige ble Folkhemmet.

 

mellbystrand_strandhotell

Men alle må bidra i prosjektet for å få regnestykket til eksstatsminister Fredrik Reinfeldt til å gå opp: Reinfeldt vil jo ikke bare at Sverige skal ta imot byer nesten på størrelse med Stavanger hvert eneste år, og gjerne mer enn dette også. Han mener hele Norden bør gjøre det samme, fordi vi har så mange skoger og jorder. Da må andre ting vike, som å beholde et lite tettsteds sjel.

Follow the money, er et begrep innen journalistikken, som absolutt er nyttig også innen asylfeltet. For Migrationsverket betaler godt til dem som åpner portene. 200 kroner døgnet per person per natt. Strandhotellet har kapasitet til å huse inntil 200 personer. Det tilsvarer altså 40 000 kroner, eller 1,2 millioner kroner i måneden.

Det finnes flere tapere når regningene skal gjøres opp. Som de tre som har brukt tid og penger på å drive hotellet. Nå skroter eieren av hotellet leiekontrakten deres. Han skal nå brettet opp ermene og sikre integrering av nye asylsøkere. Nå vet vi at det stort sett er folk fra Midtøsten og Somalia som banker på døren. Hvilken ”meny” eieren av strandhotellet skal benytte for å få til en god integrering, skulle jeg gjerne hatt detaljkunnskap om. Det samme skulle nok Europas ulike regjeringer hatt.  Akkurat den «menyen»  kunne gjort hver og en av oss styrtrike.

Valget i mars skal handle om Sverige skal fortsette innvandringen som i dag eller satse på en velferdsstat for kommende generasjoner også, mener Sverigedemokraterna (SD). Med SD på nesten 18 prosent på siste meningsmåling, kan SD få det som de vil. Jeg har en klar fornemmelse av at det er også dette temaet svenskene og velintegrerte innvandrere ønsker seg.