Forskjellsbehandling og diskriminering

Rasistiske antirasister

Fransk SOS Rasisme og europeiske antirasister krever at den norske avleggeren legger ned, og stanser bruken av den gule hånden, skriver Dagbladets forbilledlige journalist Eiliv Frich Flydal. Kritikken kommer etter at Nye SOS Rasisme nektet å være med på Krystallnattmarkeringen i Bergen fordi man ikke kunne holde ut…

Fransk SOS Rasisme og europeiske antirasister krever at den norske avleggeren legger ned, og stanser bruken av den gule hånden, skriver Dagbladets forbilledlige journalist Eiliv Frich Flydal.

Kritikken kommer etter at Nye SOS Rasisme nektet å være med på Krystallnattmarkeringen i Bergen fordi man ikke kunne holde ut å delta sammen med medlemmer av det jødiske miljøet. Istedet stilte den påstatt antirasistiske organisasjonen sin vane tro opp for å rope slagord mot markeringen.

Bakgrunnen er en strid mellom Nye SOS Rasisme og andre organisasjoner om hvordan markeringen for å minnes jødeforfølgelsene skal avvikles i norske byer.

Ifølge arrangørene trakk Nye SOS Rasisme i Bergen seg fra arrangementet da det ble klart at Anne Sender, Fritt ord-vinner og tidligere forstander i Det mosaiske trossamfunn (DMT), skulle holde appell.

DMT fungerer som trossamfunn for mange jøder på Østlandet.

Ingen Dagbladet har kontaktet i Nye SOS Rasisme har villet kommentere saken. I et innlegg på organisasjonens nettsider slår de fast at det er problematisk at jøder som er sionister skal holde taler på Krystallnatten.

«Å akseptere sionisme i markeringen er å akseptere rasisme», står det videre i uttalelsen, som også trekker paralleller mellom nazisme og sionisme.

– Argumentene deres brukes som skalkeskjul for å spre jødehat, sier presidenten for Det europeiske grasrotnettverket mot rasisme (EGAM) Benjamin Abtan til Dagbladet. Både han og leder i franske SOS Rasisme Dominique Sopo, peker på at Nye SOS Rasismes retorikk er del av en velkjent mekanisme:

– Som med all moderne antisemittisk retorikk, forsøker man å systematisk stemple det jødiske samfunnet som «nazister», sier Sopo i franske SOS Racisme.

– Å kalle jøder rasister fordi de er sionister, er en del av en velkjent mekanisme for å mistenkeliggjøre jøder og på sikt legitimerere overgrep mot jøder. Ved å erklære dem rasister, så kan man senke deres verdi som mennesker og lettere unnskylde at de ble og blir fordrevet og drept. I historien ser vi hvordan dette har bidratt til at personer, grupper eller stater som har begått overgrep mot jøder fritas fra ansvar, sier Abtan.

Han mener at Nye SOS Rasisme har forrådt den antirasistiske kampen og enten må endre navn eller legge ned aktiviteten sin.

Det siste er lite trolig, ettersom Nye SOS Rasisme ikke er så veldig nytt at det gjør noe. Både gamle og nye SOS Rasisme er mer eller mindre en front og en melkeku for den stalinistiske sekten Tjen Folket.

I november 2011 ble den diskrediterte ungdomsorganisasjonen dømt i det som er norgeshistoriens hittil største tilfelle av medlemsjuks for å utløse statsstøtte. Flertallet – og de best betalte stillingene – i den venstreekstreme organisasjonens styre var overlappende med ledelsen i Tjen Folket, som dyrker Stalin og Mao og er tilhengere av politisk vold. Nærmere 20 millioner kroner ble krevd tilbakebetalt fra SOS Rasisme av ulike, offentlige støttegivere, og i februar 2012 foretok politiet en razzia av organisasjonens hovedkontor i Haugesund etter påstander fra tidligere SOS Rasisme-topp, Bård Frantzen, om at organisasjonen systematisk forfalsket bevis, betalte svarte lønninger, tømte kontoer og brant regnskaper i forbindelse med rettssaken, hvor Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) fikk rettens medhold i å ta beslag i SOS Rasismes eiendommer og andre aktiva for å sikre en tilbakebetaling av urettmessig tildelte midler.

SOS Rasisme ble slått konkurs i fjor. Tidligere daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen er nå siktet for underslag, hvitvasking, boforringelse og bounndragelse, mens seks andre tidligere sentrale tillitsvalgte og ansatte i SOS Rasisme er siktet for grovt bedrageri.

Og som en fugl Fønix steg Nye SOS Rasisme opp av asken – stilig antrukket i gamle fjær.

På nettsidene til Nye SOS Rasisme går en av hovedlenkene til gamle SOS Rasismes nettsider.

Flere av de gamle profilene fra SOS Rasisme er aktive i Nye SOS Rasisme. Blant dem er tidligere daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen (58).

Abtan mener at Nye SOS Rasismes retorikk er den samme som brukes av europeiske høyreekstreme og jødehatere, og at misbruket av Krystallnatten er antisemittisk. – Nye SOS Rasisme står ikke for antirasisme og demokratisk kamp. De fremmer en retorikk som tidligere har endt i folkemord, sier Abtan til Dagbladet og håper at nordmenn gjennomskuer dem.

Det får vi alle håpe, for nordmenns manglende gjennomskuing av voldelige venstreekstremister i antirasistisk fjærdrakt har hittil kostet landets ikke-voldelige og ikke-ekstreme skattebetalere minst 20 millioner kroner.

Senest i 2011 – etter at SOS Rasisme var dømt for medlemsjuks – tok Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune ved fylkesrådmann Odd Inge Mjøen på seg spanderbuksene på fellesskapets regning og raust økte den tvilsomme organisasjonens lommepenger med 20.000 kroner til 145.689 kroner.

Når Nyesåvelsomgamle SOS Rasisme nå attpåtil fremtrer åpent som jødehatere med folkemorderretorikk bør den offentlige pengesekken snøres igjen for godt.

Bildet som skaper raseri i Europa: – Nye SOS Rasisme sprer jødehat og nazistempler det jødiske samfunnet