Faten Mahdi al-Hussaini beskylder Israel for å stå bak IS

I et lite kjent videoklipp fra juni beskylder Bergesenprisvinner Faten Mahdi al-Husseini Israel for å støtte terrororganisasjonen Den islamske staten fordi "de vil ødelegge for Irak".

Faten Mahdi al-Hussaini anklages for sekterisme og hatretorikk mot sunnimuslimer etter publiseringen av et lite kjent videoklipp fra juni, skriver nettsiden Dagsposten. Klippet er fra en markering mot den sunnimuslimske terrorgruppen Den islamske staten (IS) arrangert av det norske shiamiljøet, hvor al-Hussaini holdt appell.

Hva Dagsposten ikke nevner, er at al-Hussaini i samme filmklipp (fra 0:34) åpent beskylder Israel for å støtte IS:

– Det som skjer i Irak nå er ikke krig, det er en invasjon av utenlandske wahabister, salafister og terrorister som får støtte fra wahabistlandet Saudi Arabia og Israel som ønsker å ødelegge for Iraks (sic) å oppnå sine mål.