VG – med ekstremister mot ekstremisme?

De ulike initiativene fra muslimske miljøer i Norge er godt nytt, for det kommer fra folk som er tettere på problemene enn de fleste og vet hva det er snakk om, forklarer VG. Ja, det skal være sikkert og visst at de gjør.

– Vi må stå sammen mot ekstremisme, hojer VG i dagens leder, og viser til Faten Mahdi Al-Hussaini kamp mot ekstremisme.

Som et ledd i denne kampen skal Al-Hussaini fremover besøke landets videregående skoler.

VG forklarer videre:

De ulike initiativene fra muslimske miljøer i Norge er godt nytt. Dette kommer fra folk som er tettere på problemene enn de fleste, de vet hva det er snakk om.

Ja, det skal være sikkert og visst at de gjør. Som leder for Oslo-avdelingen av organisasjonen Stand4Hussein – som har prestestyret i Iran som forbilde og går inn for flerkoneri, dødstraff for utroskap – er Al-Husseini selv ualminnelig tett på problemstillingen.

Noen ville kanskje sagt litt for tett, men det er det nok bare islamofober og andre fjompenisser, som f.eks. Hege Storhaug – den ekstremisten! – som ville finne på å si. Er det noen som ikke ville drømme om å si noe slikt, så er det i hvert fall VG.

Når man tar pressens forhold til Avholdsbevegelsen, kan deres uforbeholdne omfavnelse av fortalere for et autoritært prestestyre og religiøs innblanding i- samt drakoniske straffer for ting som hører hjemme i privatlivets fred, virke litt merkelig. Men det er ingen grunn til bekymring. Drømmesamfunnet Al-Husseini og hennes meningsfeller ønsker å etablere, vil naturligvis inkludere full pressefrihet, slik at undersøkende medier som f.eks. VG, NRK, Aftenposten og Stavanger Aftenblad kan videreføre sin nåværende kritiske og objektive journalistikk i fred for ekstremister av alle slag.

Og da gjør det vel ikke noe at personer og organisasjoner som Stand4Hussein er mot ting som demokrati?

Til gjengjeld er man for amputasjon av lemmer ved tyveri. Eller i alle fall var man det frem til 29. august, da nettsiden deres – og innholdet – ble kjent i offentligheten. Raskt ble den aktuelle posten endret. Man er da anti-ekstremister, må vite.

Noe som ikke ble endret eller forsvant, er denne ikke-ekstreme, lyriske perlen:

Faten Mahdi Al-Husseini

Som Document.nos Christian Skaug så glad sier det: – Den gode ekstremismen kommer snart til et klasserom nær deg.

Nær barna dine, sånn at de ikke skal bli ekstremister som vil drepe, lemleste, undertrykke eller diskriminere på bakgrunn av kjønn og religion og denslags.

Så da gjenstår det nok bare å ønske VG lykke til med valget av samarbeidspartnere i kampen mot ekstremisme. De kommer til å trenge det.