Anklager Faten Mahdi al-Hussaini for sekterisme og hatretorikk

Norsk-irakiske Thee Yezen al-Obaidee kritiserer Faten Mahdi al-Hussaini for sekterisme og hatretorikk etter publiseringen av et lite kjent videoklipp fra juni. Filmklippet er fra en markering mot den sunni-muslimske terrorgruppen Den islamske staten (IS) arrangert av det norske shia-miljøet. Al-Obaidee, som var initiativtager til markeringen mot IS i…

Norsk-irakiske Thee Yezen al-Obaidee kritiserer Faten Mahdi al-Hussaini for sekterisme og hatretorikk etter publiseringen av et lite kjent videoklipp fra juni. Filmklippet er fra en markering mot den sunni-muslimske terrorgruppen Den islamske staten (IS) arrangert av det norske shia-miljøet.

Al-Obaidee, som var initiativtager til markeringen mot IS i Oslo i august reagerer på al-Hussainis retorikk. – Hun får ta sin del av skylden for de sekteriske frontene som har forsterket seg blant sunni- og shia-tilhengere i Norge, sier han til nettsiden Dagsposten.

Al-Obaidee mener Faten bruker et negativt ladet språk mot andre muslimer og bedriver sekterisme. «Hun bruker ord som av sunni-muslimer oppfattes som blasfemiske. Slikt er med på å splitte, ikke forene», konstaterer al-Obaidee.

01:35: Disse er ikke noe annet enn Bani Muawiyah. De følger fotsporene til Muawiyah som ikke viste nåde til Imam Hussein under slaget ved Karbala. ISIL er Muawiyahs barnebarn. På samme måte som Muawiyah ikke viste nåde mot Profetens barnebarn i Karbala, så viser disse uhyrene null nåde mot det irakiske folket i dag.

Statsviter Mohammad Al-Siddiq var også blant appellantene under markeringen mot IS. Han er også skuffet over videoen av Faten. “Jeg ser at debattklimaet blir skadelidende. Hun har ikke en fremtoning der hun fremstår som en samlende person. Hun angriper andre muslimers tro og anklager dem for mye negativt», understreker han.

Tydelig oppgitt og irritert fortsetter han. “Hun synliggjør at det finnes en hatretorikk som hun fremmer. Det er betenkelig at hun skal reise med sunni-muslimer og jøder på turné som skal samle til enighet mot ekstremisme dersom hun fortsatt har slike holdninger”.

Flere sunni-muslimer skal ha sett klippet og blitt skuffet over al-Husseinis generalisering av andre muslimer. Til tross for at Al-Obaidee og Al-Siddiq er glad for at flere engasjerer seg mot ekstremisme, mener de at al-Hussaini har sviktet når det gjelder å ta et oppgjør med ekstremisme i egne rekker.

I følge Al-Obaidee skal Faten under en samtale med han uttrykt støtte til shiamilitsen Ashab Ahl al-Haq, som nylig har blitt kritisert av Amnesty International for menneskerettighetsbrudd mot sivile sunni-muslimer i Irak.

I demonstrasjonen som er illustrert på videoen over kan man også se et vaiende rødt flagg, identisk med den som blir brukt av flere shiamilitser i Irak.

“Det strider mot alt Faten har sagt i det siste. Det er prisverdig at hun taler ekstremisme imot, men jeg synes det er viktig at hun konfronteres med eldre holdninger som gjentagende ganger kommer frem”.

Dagsposten opplyser at Faten Mahdi al-Hussaini har avslått å kommentere al-Obaidees og Al-Siddiqs uttalelser.

Dagsposten: Beskylder Faten for hatretorikk