Islam

-Vi frykter dere ikke

"Det beste du kan gjøre er å anstrenge deg for å drepe en vantro, fransk, amerikansk, eller hvilken som helst av deres allierte… Knus hodet hans med en stein, slakt han med en kniv, kjør over han med en bil, kast han fra en høyde, strup han eller forgift han.” Oppfordringen kommer fra IS’ talsmann. Parallelt advarer aktuelle vestlige land sine soldater mot å bruke militær uniform på utsiden av militærleirer og på offentlig transport, samme sted som vanlige folk befinner seg hver eneste dag, og som åpenbart også er attraktive IS-mål.

Det er ikke mer enn få uker siden at IS’ talsmann Mohammed al-Adnani oppfordret jihadister verden over til å massakrere innbyggere fra vestlige land som tilhører den internasjonale alliansen som kjemper mot IS i Irak og Syria. Dette innebærer at også norske borgere nå er legitime mål for sunnijihadister i det offentlige rommet både på hjemmebane og utebane.

Samtidig går den militære ledelsen i en rekke vestlige land ut og advarer militært personell på vei til og fra jobb, og på offentlig transport, om ikke å bruke uniform. Hva vil myndighetene oppfordre borgerne til å gjøre den dagen en vanlig innbygger drepes i full offentlighet i eksempelvis et europeisk land? Oppfordre kvinner til å ikle seg hijab og menn til å gro skjegg og ikle seg posebukser? spør Peter Marino.

Marino mener oppskriften heller bør være denne: Isteden for å be soldatene om å skjule seg, burde vestlige regjeringer be soldatene sine om å være synlige i det offentlige rommet, for slik å gi signal til jihadister om at vi ikke frykter dem, og samtidig gi det samme signalet til fryktsomme borgere: Vi er ikke redde, det trenger heller ikke dere være. Tvert om skal vi fjerne ondet ved røttene med hele vår militære makt.

The Cream Puff Corps: Australia, Belgium, Britain and France – Not Just The Netherlands