Islam

Tajik i klemma, men fredet av media

Det er direkte uriktig, og derfor skremmende, når Hadia Tajik påstår at ungdom som blir radikalisert «knapt har lest Koranen». De som har fulgt disse ekstremistene i noen år, vet at når de beveger seg inn i radikaliseringskverna, er det ikke minst Koranen, og hadith, det leses i. De setter blant annet sin stolthet i å kunne mest mulig av Koranen på rams. Det første konvertittene lærer seg er derfor gjerne arabisk, for nettopp å kunne studere hvert ord i Koranen på originalspråket.

Jeg ser ikke at media følger opp Hadia Tajiks meget oppsiktsvekkende uttalelse i går om å gi unge muslimer Koranen som medisin mot ekstremisme. Sistnevnte er ikke oppsiktsvekkende. Hvilken journalist vil løfte mikrofonen og peke på sverdversene, for eksempel, og spørre om dette er anbefalt medisin for en wanna be-jihadist?

Et nærliggende eksempel  i dag på Koranens problemer, er å peke på dette: Da Islamic Culture Center for et par år siden presenterte en ny norsk koranoversettelse hadde norske radikale islamister i månedsvis skrevet på nett at de gledet seg til den ble publisert. Imam Mahboob-ur-Rehman sa i intervju i den forbindelse: «Hvis islamisme er å følge islam til punkt og prikke, så er alle muslimer islamister.»

Denne koranoversettelsen til ICC er basert på Maududis versjon av Koranen, med kommentarer på urdu.  Her skrives det at ikke-troende ikke skal ‘herske over folk’, og ikke-troende som bor i staten bør leve underordnet den islamske staten. Maududi stiftet i 1941 det religiøst-politiske partiet Jamaat-i Islami, som har opprettelsen av «den islamske staten» som mål.

Maududi, en av forrige århundrets fremste islamistiske ideolog innen sunniislam, står dermed også sentralt i utviklingen av islam som politisk ideologi, med det religionshistoriker og islamspesialist Kari Vogt i Store norske leksikon beskriver som en «autoritær, sterkt moralistisk og antidemokratisk» statsoppfatning.

Hadia Tajik kunne med stor fordel heller foreslått historiebøker, filosofiens store opplysningstenkere, og leksika til hjernevasket muslimsk ungdom. De trenger absolutt ikke mer religion, men mer kunnskap og fakta – ikke minst historieundervisning om hvordan de vestlige sekulære statene bekjempet religiøst mørke.

For hatpredikantene som i flere år har kommet til de intenst Koran-studerende i IslamNet, eksempelvis Khalid Yasin, presterer «historieforelesninger» utav ville verden – som du ikke ville trodd var mulig å få norsk ungdom på høyskolenivå til å godta.

All elendighet, fattigdom og umoral i verden er «Vesten» sin skyld – fra Columbus og fram til i dag. Kina og India inkluderes i begrepet «Vesten» og Yasin teller (!) seg fram til at «Vesten» har terrorisert og drept 489 millioner mennesker.

– FN har aldri fordømt disse terrorangrepene som forbrytelser mot menneskeheten, sier Yasin. Selvmordsbombere og Al-Qaida som kriger mot «Vesten» er derfor frihetskjempere og ikke terrorister.

Predikantene forsvarer altså islamsk terror som en reaksjon på «Vestens» terror gjennom alle tider, for så å idealisere (Maududis) perfekte islamske stat som løsning og mål.

I disse «historieforelesningene» undervises det også i holocaustfornektelse og jødehat, og sitater fra Koranen og Hadither brukes i full monn når barbariet skal rettferdiggjøres.

Nå flommer også islamske nettsteder over av jødehat, med kommentarer som: «Hadde ikke Hitler gjort jobben sin, hadde det vært 400 millioner jøder i verden nå.»

Hadde disse norske ungdomskoleelevene og studentene hatt en ballast av historiekunnskap og vitenskapsforståelse ville de garantert vært langt bedre rustet mot ekstrem religiøs hjernevask av denne typen. Koraner trenger de absolutt ikke mer av, eller hva tenker du i ditt stille sinn, Hadia Tajik?