Islam

Ny lovgivning mot ekstreme grupper

Storbritannias innenriksminister Theresa May planlegger å skjerpe lovgivningen mot terror- og ekstremistorganisasjoner. May sier at myndighetene vil slå ned på organisasjoner som sprer ekstreme synspunkt og gjøre det ulovlig å være med i slike grupper. Den nye lovgivningen tar sikte på å slå ned på hatpredikanter, som loven i dag ikke når.

Hvis dette går gjennom, er det et særdeles viktig gjennombrudd og signal til hele Europa, et tiltak HRS har etterlyst i lang tid, senest da vi tidligere i januar i år la frem forslag for Regjeringsutvalget om tiltak mot radikalisering. Det kan ikke være slik at enkeltpersoner (som vi har omtalt år ut og år inn, som her, Skal du stoppe sheikenes inntogsmarsj, justisminister?) fritt kan stå på norske scener og indoktrinere (særlig) unge med hat og vold mot kvinner, jøder, homofile, vantro og den vestlige sivilisasjonen.

Innenriksminister Mays utspill refereres i VG et stykke ned i artikkelen om at den notoriske shariaentusiasten, den britiskfødte advokaten Anjem Choudary er arrestert av antiterrorpolitiet. Til sammen ble ni menn arrestert i en stor aksjon i London. De er mistenkt for å tilhøre en terrororganisasjon og for å oppfordre til terror. Choudary er kjent i Norge for sitt nære forhold til Profetens Ummah, og for å ha vitnet under rettssaken mot Mullah Krekar. Han sier selv han er en nær venn med Ubaydullah Hussein.

Choudary støtter Den islamske staten IS, halshugginger og andre perversiteter. Som lederskikkelse driver han frem ekstreme krefter som kan ende som terrorister. Han er aldri straffet, heller ikke da han drapstruet Tony Blair og hyllet massemorderen Osama bin Laden.

Det er vel dette May vil ha en slutt på, formoder jeg.