Vold og overgrep

Voldtekt kan være riktig, sier indisk delstatsminister

Etter at en rekke groteske voldtekter i India, dere flere har endt med drap, er blitt kjent i offentligheten, rystes nå landet av at en delstatsminister hevder at voldtekt kan være riktig – og at det kun er en forbrytelse hvis det meldes til politiet. Det eneste gledelige er at hans holdning møter massiv kritikk.

En indisk delstatsminister får massiv kritikk etter uttalelsen om at voldtekt er en sosial forbrytelse som noen ganger kan være riktig, melder NTB.

– Voldtekt er en sosial forbrytelse som kommer an på mannen og kvinnen. Noen ganger er det riktig, og noen ganger galt, sier minister Babulal Gaur i delstaten Madhya Pradesh til den indiske avisen Hindustan Times.

Han sier også at voldtekt kun er en forbrytelse om den meldes til politiet.

Gaurs uttalelser om at myndighetene ikke kan sikre kvinner mot voldtekt, har også vakt sinne i kongressen.

Endre indisk tankegang

Kongressens visepresident Rahul Gandhi sier at det er nødvendig å endre den indiske tankegangen.

– Det kan ikke være noen utvikling eller fremgang hvis dette barbariet får fortsette, sier han.

Fem menn er arrestert for gjengvoldtekt og drap på to jenter på 14 og 12 år i slutten av mai, og få dager senere ble en ung kvinne voldtatt, drept og deretter overøst med syre slik at hun ikke skulle kunne identifiseres.

De mange voldtektssakene ryster India, og mange har demonstrert mot myndighetenes manglende vilje til både å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep.