Islam

Tegnet i tiden

De som har besøkt Barcelona, har nok ikke unngått å besøke ”La Monumental”, en av verdens største tyrefekterarenaer. Det ser ut til at emiren av Qatar har gjort det samme. Nå tilbyr han 2,2 milliarder euro for det 100 år gamle monumentet over spansk kultur. Hva skal han med den grandiose bygningen?

Den skal bli nok en megamoské finansiert av det fascistiske wahabbitt-diktaturet i sanddynene på den arabiske halvøye. Planen er grandios i ordets rette betydning: en moské som kan huse 40 000 trosfeller, utstyrt med 300 meter høye minareter (sic!), som kun slås av to moskeer i verden, i henholdsvis Mekka og Medina.  Og så var det dette kulturelle, da:

The mosque for Barcelona’s Muslims will also have a conference hall, a Koran study center, housing up to 300 people, and a museum of Islamic art and history.

Får emiren det som han vil, står moskeen ferdig om knappe seks år.

Eieren av bygningen, på engelsk The Balaña Group, skal ha takket ja til tilbudet.  Byrådet har dog det siste ordet.

La Monumental har også vært brukt også som konsertarena, melder Russia Today.  På scenen har historiske sangere som the Beatles, Tina Turner, the Rolling Stones and Bob Marley, gledet spanjoler med sine sanger om frihet, kjærlighet og fred. Disse kan om få år bli erstattet med folk som Khalid Yassin, Yusuf al-Qaradawi og deres like, med budskap om… Ja, du kan fylle ut selv.

Man får virkelig fornemmelsen av at Europa er i ferd med å lukke et tidsvindu – vinduet som åpnet for den kritiske fornuften.