Innvandring

Rekord av illegale innvandrerer til Europa

Strømmen av illegale innvandrere til Europa forventes å slå alle rekorder i 2014.

Etter EU-valget som ga innvandrerkritiske partier det beste valget noen gang, truer strømmen av illegale innvandrere på vei mot Europa å sprenge alle rammer, melder Jyllands-Posten.

Ifølge Frontex, EUs organisasjon for sikkerhet ved EUs yttergrenser, er antallet personer som forsøker å komme seg illegalt fra Nord-Afrika til spesielt Italia ombord på falleferdige båter nesten fordoblet i forhold til samme periode i fjor. Vi snakker nå om 60.000 personer og dermed stø kurs mot rekord.

Fra fredag til søndag i forrige uke ble godt over 6.000 illegale innvandrere reddet i land av den italienske kystvakten Så sent som i går ble badegjestene på Sardinia overrasket av en åtte meter lang båt fylt med afrikanere.

«Økningen er størst i Italia, og situasjonen kan nå sammenlignes med det som skjedde under den ”arabiske vår” i 2011. Det er allerede kommet ca. 42.000, mens ca. 63.000 i løpet av hele 2011 forsøkte å komme illegalt inn i EU via Italia,» forteller Ewa Moncure, talsperson for Frontex.

Moncure forteller også om en tredobling i antallet av illegale innvandrere som i år har lykkes med å forsere murene omkring de spanske enklavene Melilla og Ceuta og en fordobling i antallet som er kommet inn via Hellas.

Seniorforsker Hans Lucht fra Dansk Institut for Internationale Studier, DIIIS, har for kort tid siden besøkt noen av fengslene i Libya, hvor mennesker på vei til Europa er stoppet og fengslet. Her sitter også barn i alle aldre fengslet, på ubestemt tid, sammen med deres mor eller far eller alene. Han tror ikke at man kan stoppe strømmen. Tvert om mener Lucht bare flere vil komme.

Vi har sagt det før, og gjentar: Dette umenneskelige systemet fungerer ikke. Noe må gjøres.