Islam

Hva skal til for å stenge en moské?

Spørsmålet kommer nå på bordet til den danske justisministeren. Over 20 unge som har brukt en moské i Aarhus har reist til Syria for å krige med al-Qaidatilknyttede grupper. Nå viser det seg også at moskeen finansieres av et fond som også er al-Qaidarelatert. Problemstillingen er høyaktuell for Norge og Europa.

Vi har omtalt denne moskeen sist i forrige uke, da det kom frem at de unge Syriakrigerne som har brukt moskeen mottar sosialhjelp mens de er på tokt i Syria. Moskeen har vært i søkelys flere ganger knyttet til terror. Blant annet frekventerte tre menn som stod bak planene om å drepe tegneren Kurt Westergaard denne moskeen i Grimhøjvei i Aarhus. Den første kjente terroristen i Danmark, Guantanamofangen Slimane Hadj, brukte også samme moské.

Et fond som står bak moskeen, Den Muslimske Sammenslutning, skal ifølge regnskapet til moskeen ha utestående  6,3 millioner kroner, men revisor finner ikke dokumentasjon for beløpet.

Den saken er nå oppklart, skriver Den korte avis. Forbindelseslinjene går til en såkalt veldedighetsgruppe, Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), som også står bak trykking av islamsk material og bøker til moskeen. I tillegg lønner RIHS moskeens imamer.

Så hvem er RIHS?

Godt nok kalder RIHS sig en velgørende organisation, men fakta er, at organisationen er berygtet som finansieringskilde for islamiske terrorbevægelser, der kæmper for at oprette islamiske shariastater, og ifølge de amerikanske myndigheder har tilknytning til al Qaeda. 

Således er RIHS ifølge det velanskrevne amerikanske tidskrift Foreign Policy en af de helt store finansieringskilder bag den Syriske Islamiske Front, der med sine omkring 13.000 mand under våben er en af de største islamiske oprørsbevægelser i den syriske borgerkrig. 

(…).

I det hele taget er Aarhus-moskeens åndelig og økonomiske bagmænd klar med penge overalt, hvor der er behov for finansiering af islamisk terror. 

Således er RIHS ifølge Foreign Policy blandt andet også aktiv i Tunesien, hvor terrororganisationen Ansar al-Sharia Tunisia (AST) har RIHS som eneste finansieringskilde bortset fra pengeindsamlinger efter fredagsbønnen.

RIHS’ midler er beslaglagt i USA, og er også avslørt i Spania, der de ifølge den spanske justisministeren i 2011etablerte et moské i Katalonia som spredde ”en religiøs fortolkning mot integrering i det spanske samfunnet, og som sementerte atskillelse og hat mot ikke-muslimske grupper”.

Politiet på Østjylland advarer nå mot moskeen: ”Vi må si at det skjer alltid noe når de unge begynner å være der.” Politiet mistenker moskeen for aktivt å rekruttere unge til krigen i Syria. Det avvises av moskeens ledelse. De skylder på hvordan ”samfunnet behandler islam. Det støter dem vekk ”.

Dansk Folkeparti ved Martin Henriksen, har tydeligvis fått nok. Han mener moskeen ikke kan behandles som et «bedehus».  

”Moskéen er et tilholdssted for islamister, og dem kan vi ikke bruge til noget konstruktivt, så vi kan lige så godt lukke stedet eller den forening, der står bag,” understreger Martin Henriksen

 Han oplyser, at han nu har rettet henvendelse til justitsministeren om at få moskeen lukket.

”Jeg ser frem til svaret og til at få belyst de muligheder, der er i lovgivningen,” siger Martin Henriksen.

Hvis danske myndigheter skulle stenge denne moskeen, bør vel Norge også kunne gjøre det samme med aktuelle moskeer her i landet?