Terrorisme og ekstremisme

Hellig krig med sosialhjelp

Rundt 90 personer har dratt fra Danmark for å krige i Syria. Det kan de gjøre trygt vitende at sosialhjelp fortsatt fyller opp kontoen. Sikkerhetstjenesten informerer ikke de aktuelle kommunene om hvilke jihadister som er på myndighetenes notatblokk. En moské i Aarhus, der minst 22 personer har hatt fast tilhold før de dro til Syria, går også fri konsekvenser. Tilstanden er vel den samme i Norge?

I Norge varierer anslagene på hvor mange som har vært/er på Syriareiser for å krige. Ut fra hva jeg har fått med meg fra ulike hold, tror jeg at vi kan snakke om rundt et halvt hundre personer. Foreløpig vet vi at minst to av dem er jenter/kvinner, de to søstrene bosatt i Bærum på 16 og 19 år, som innvandret sammen med familien fra Somalia. Videre vet vi at én skadet jihadist ble fengslet ganske nylig ved retur til Norge Det jeg ikke har registrert er hvordan myndighetene forholder seg til den økonomiske siden: sjekker PST opp sosiale ytelser og trygder som Syriafarere eventuelt lever av? For vi skal vel ikke sponse potensielle drapsmenn?

I Danmark er nettopp dette tilstanden, skriver Den korte avis Meningen fra myndighetenes side var at sikkerhetstjenesten (PET), skulle bruke samme metode som de har gjort overfor de kriminelle MC-miljøene: stanse utbetaling av sosialhjelp og andre offentlige ytelser. Men så lenge kommunene ikke informeres av PET om hvem som har reist til Syria, kan de heller ikke gjøre noe.

Ifølge BT kender således hverken Københavns Kommune, Aarhus Kommune eller Odense Kommune noget til en henvendelse fra PET. 

Udbetaling Danmark, der står for udbetaling af en række sociale ydelser, har heller intet har hørt fra PET. 

PET: vi kender navnene på mindst 90

Denne manglende orientering af kommunerne virker besynderlig, da PET ved flere lejligheder har oplyst, at man kender navnene på mindst 90, der er rejst af sted. 

Når navnene ikke er givet videre til kommunerne betyder det, at dem, der modtager sociale ydelser, nu fører hellig krig i Syrien betalt af danske skatteborgere. 

Alene fra Aarhus Kommune drejer det sig ifølge Østjyllands Politi og de kommunale myndigheder om 27 personer, der i øjeblikket kæmper på islamisternes side i Syrien. Her vil den syriske modstandshær ikke vil vide af udlændinge. 

Al-Qaeda-relaterede terroristgrupper er således de eneste, hellige krigere fra Danmark kan blive optaget hos. 

Aarhus-gymnasium storleverandør af hellige krigere

Det er uvist, hvor mange unge muslimer fra Aarhus, der i løbet af de sidste år har været omkring Syrien for at kæmpe, og derefter er vendt tilbage. 

Ifølge Ekstra Bladet har mindst 13 elever fra forskellige gymnasier og ungdomsuddannelser i Aarhus i løbet af de sidste halvandet år været i Syrien og deltaget i den blodige borgerkrig. 

Ifølge politiet i Aarhus har alene Langkær Gymnasium, der ligger i byens vestlige del været leveringsdygtig i mindst fem hellige krigere. Det er i denne del af Aarhus at koncentrationen af indbyggere med baggrund i ikke-vestlige muslimske lande er høj. Det præger sammensætningen af eleverne på gymnasiet. 

”Det er ikke gymnasiet, der er udgangspunktet for deres udrejse til Syrien. Det er moskeen på Grimhøjvej og en bestemt ungdomsafdeling,” siger Politikommissær Allan Aarslev, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet. 

Således har i alt 22 af de 27 aarhusianske unge, der i øjeblikket kæmper sammen med terrorgrupper i Syrien, haft deres gang i moskeen på Grimhøjvej. 

Moskeen er berygtet som arnested for terrorister.

Moskeen på Grimhøjvej har gennem de sidste mange år været i PET’s søgelys. 

Således havde blandt andre de tre mænd, der mandag den 11. februar 2008 blev anholdt for mordplaner mod tegneren Kurt Westergaard, haft deres gang i moskeen. 

Moskeen kom for alvor i offentlighedens og dermed også i PETs søgelys helt tilbage i 2005, da moskeens imam, den rabiate Raed Hlayhel, i en fredagsbøn den 18. februar 2005 kaldte kvinder for ”Satans instrument mod mænd”.