Innvandring

Syrisk id-kort kontra syrisk pass

Syrere som søker asyl i Sverige bruker oftest id-kort for å identifisere seg, ikke syrisk pass. Id-kort får man på livstid i Syria, og det sier ingenting om vedkommende asylsøker har flyktet fra borgerkrigen i Syria eller har opphold i et annet land.

Ansatte i Migrationsverket i Sverige forteller anonymt på bloggen til Merit Wager at et id-kort fra Syria ikke sier noe om når man sist var i Syria. Migrationsverkets pressesjef Fredrik Bengtsson, bekrefter at de fleste syrere dokumenterer id med id-kort, ikke med pass.   

 Ansatte merker at syrere ikke kan ha vært i Syria på lang tid når de prøver å beskrive situasjonen på hjemstedet.

Svenske myndigheter er dog ikke interessert i om syrere har opphold i land utenfor Syria eller ei, som vi har skrevet om førMan vil således aldri få vite hvor mange syrere som tok seg til Sverige ene og alene for en bedre økonomisk fremtid.