Islam

Ingen griper inn

Taus folkemengde bivåner at en kvinne piskes i gaten. Straff for å ha sittet i en bil med en mann hun ikke var i familie med. Bildene av en politimann som utfører straffen med ærgjerrighet, går verden over. Bilder og video skal være fra Sudan, hovedstaden Khartoum.

To voksne menn hadde vært nok til å stoppe grusomhetene kvinnen ble utsatt for. Men ingen gjorde noe som helst da politimannen der og da tok loven i egne hender 

Vi kan oppleve mer av dette ganske snart, da en annen kvinne protesterer mot påbudet om å dekke håret. Amira Osman Hamed (35) kaller påbudet “Taliban-stil”. Hun støttes av menneskerettighetsaktivister, men slipper hun håret ut i det fri, risikerer hun 40 piskeslag.  

Jeg kan bare gjenta dette: i islams kjølvann følger frykten. Eller sagt med Qaradawis ord: Hadde det ikke vært dødsstraff for frafall, hadde islam død ut med Muhammed