Politikk

Høyaktuell bok

I mai i år så en spesiell bok dagens lys: mellom to permer signerte både det som i dag er statsministeren, finansministeren og kunnskapsministeren essay om verdispørsmål, sammen med en rekke andre samfunnsdebattanter. I boken ”Ny vind over Norge. 16 artikler og frihet og ansvar” kan du titte nærmere bak pannebrasken til Erna Solberg, Siv Jensen og Torbjørn Røe Isaksen.

Aftenpostens kultur- og debattredaktør, Knut Olav Åmås, som nå er statssekretær i Kulturdepartementet, skrev blant annet dette om Ny vind over Norge: 

«Ny vind over Norge. 16 artikler om frihet og ansvar legger frem konservative perspektiver på alt fra kjærlighet og samliv til europeisk politikk, og forfatterne kommer fra en rekke miljøer. Slik sett gir boken god anledning til en ideologisk oppdatering før valgkampen […] Ny vind over Norge er en hel liten buffet for ideologisk interesserte.»

Redaktøren av boken, Hanne Nabintu Herland, intervjuet mange av bidragsyterne, blant andre meg, som skrev et essay om ytringsfrihet, ”Vi vil leve i vår ånd”, som jeg med tillatelse fra forlaget fikk legge ut i sin helhet på rights

Herland har nå gjort intervjuet med meg tilgjengelig på Youtube. I morgen publiserer vi intervjuet med Walid al-Kubaisi.