Integrering og integreringspolitikk

Hva sa Siv?

Nå har media, politikere og akademikere herjet en god stund med Siv Jensens bruk av begrepet snikislamisering, som hun lanserte i tale til Frps landsstyre i februar 2009. Men ingen av de samme har konkret fortalt hva som eventuelt var så uanstendig med ordene som falt for over fire år siden. Handler sirkuset kanskje om noe annet?

Særlig fjernsynsmedier har hatt det morsomt den siste tiden: Etter en forhandlingsdag i Nydalen ble Erna konfrontert med hva hun mente om Jensens bruk av begrepet snikislamisering. ”Ikke kommenter”, hvisket Jensen – dessverre for henne med en mikrofon tett oppunder leppa. Da var det full gass fra media: ”Ikke kommenter. Ikke kommenter.”

Ikke diskuter. Ikke vær faktuell. Ikke pek på hva hun sa. Dette er norsk media med nettopp repetisjonsknapp. Man vil ikke se, man vil ikke høre.

Fredagen før valget satt jeg på utsiden av en kafé i Grønlandsleiret og spiste keema nan sammen med besøk fra Pakistan. Det er rundt et år siden sist jeg gjorde det – dertil på en fredag, islams hellige dag.

Det var sjokkerende for oss alle rundt bordet på fortauet. Særlig et bilde brant seg fast på netthinnen: Jenta som gikk sammen med pappaen sin fra Somalia. Kanskje tre eller fire år gammel. Hijab, og tilhørende vide, lange klær. Hun gikk som typisk eldre somaliske kvinner går: vaggende, som om steget ikke kan tas ut normalt. Da vet du hva jeg tenkte.

Grønlandsleiret denne dagen var mer tildekt enn jeg har sett i storbyer i Pakistan, med unntak av Peshawar, som ligger nær grensen til Afghanistan og som er preget av nettopp det. Konvertitter i niqab. Flere. Alle fulgt av kjæreste/ektemann kledd som jihadister. (Ja, var det opp til meg, hadde vi ikke bare innført forbud mot ansiktstildekning, vi hadde også forbudt politisk uniformering i det offentlige rom, en lov vi hadde, men som er på vei ut av lovverket). Grønlandsleiret denne fredag ettermiddag minnet om de sensitive sonene i Marseille sentrum som jeg opplevde i april i år: helt dominert av et tredjeverdenuttrykk. Her er et par foto:

niqab1

 

hijab_dukker

3.verden eldre par

Besøket fra Pakistan måpte ikke. Hun var stum. Søkte blikket mitt hver gang en niqab kom vandrende forbi, hver gang ei lita jente i hijab og vide klær for å skjule kroppen passerte. Søkte blikket som om hun ville ha en bekreftelse på at jeg også fikk frysninger. Hun var i en tilstand av en form for ut av kroppen-opplevelse: Islam har kommet til Norge, og ikke hvilken som helst islam. Her oser det politikk, ideologi, sharia.

Dette er et ganske annet Oslo enn for bare 10 til 15 år siden. Det kunne vi absolutt enes om.

Da er jeg kommet til Siv Jensens tale i 2009. Ingen har plukket opp de faktiske ordene som Jensen fremførte for landsstyret. Det har kun vært raljering og heksejakt. Men i dag har desk.no  lagt ut den sentrale delen av talen. Når man leser dette, så forstår man i alle fall dette: Når disse ordene og tankene vekker slik avsky i media og hos politiske motstandere og i akademia, hva kan vi vente oss i årene som kommer med et politisk islam på fremmarsj?

«I går kveld og i dag så har vi altså hørt uttalelser fra enkelte jenter med muslimsk bakgrunn, og jeg blir ganske rystet når jeg hører hva de sier. 

Hun ene sa i går: At det å si nei til hijab i politiet hadde ingenting med integrering å gjøre. Det var et forsøk på å gjøre alle like. Og hun andre sa i dag: At dette er et tilbakeskritt for religionsfriheten.

Det er ikke det. Vi har religionsfrihet i Norge. 

Folk skal få tro på akkurat hva de vil. Men det betyr ikke at det norske samfunn, de offisielle Norge, det uniformerte Norge, skal legge forholdene så mye til rette for ens egen religiøse tro, at det går utover folks rettsoppfatning. 

Jeg forventer jeg, at alle polititjenestemenn, menn og kvinner, klarer å håndhilse når de skal gjennomføre et avhør. Det ville ikke vært tilfelle hvis sterkt religiøse muslimer fikk anledning til det. Vi hadde ikke klart å gjennomføre utdanningen på politihøyskolen heller, fordi de må i nærkamp med mannlige kollegaer. Det er da åpenbart ikke lov. Det er virkeligheten.

Virkeligheten er at man nå er i ferd med å tillate en form for snikislamisering av dette samfunnet, og det må vi sette en stopper for. 

Kravene kommer, og de kommer i tur og rekkefølge. Halalmat i fengsler. Skal det være sånn? At alle norske fengsler må ha to parallelle kjøkken for å kunne tilfredstille dise kravene? Synes de skal være veldig godt fornøyd jeg, med at de får varme måltider flere ganger om dagen. 

Vi skal ikke godta. Vi skal ikke godta krav om egne fridager av religiøs karakter. Vi skal ikke godta at enkelte skoler i Oslo nå har separert gymundervisning og svømmeundervisning av hensyn til kjønn. Vi skal ikke godta det. For det er ikke integrering. Det er å snu det hele på hodet. Det er å tillate at enkeltgrupperinger og minoriteter får lov til å bestemme hvordan samfunnsutviklingen i Norge skal være. 

La meg bare gjenta: Hvis Fremskrittspartiet får lov til å fornye Norge, så er det norsk lov, norske regler og norsk styresett som skal ligge i grunn for alt vi gjør og vi kommer ikke til å tillate særkrav fra noen enkeltgrupperinger i dette samfunnet.»

Ble du også rystet over hvor ytterliggående Siv Jensen er? Eksempelvis tvinge folk til å håndhilse? Husk, det vil en politiker som Jonas Gahr Støre aldri finne på å mene.