Forskjellsbehandling og diskriminering

NRKs kortidshukommelse

I går var ble avslutningen av fastemåneden til muslimene feiret, og NRK Dagsrevyen tok seerne med på et gladbesøk i en Oslomoské. Hadde NRK glemt at samme moskéledelse for noen måneder siden velvillig avkledde jødehatet sitt?

Dagsrevyen besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i går, der imam Nehmat Ali Shah ledet bønnen foran en fullstappet mannlig forsamling.  Reporteren intervjuet styreleder Sarwar Ghulam. De to uttalte seg også til Dagsavisen i januar i år, uttalelser som vakte betydelig oppsikt. De klaget over dårlig fremstilling av islam i media. Journalisten spurte da: ”Hvorfor skriver mediene bare negativt om islam?”

Svaret var dette:

– Fordi mediene har jødisk bakgrunn. Det er jøder som står bak mediene – det er det som ødelegger. De som lagde filmen om Mohammed i USA var bare noen få og hadde ikke mye penger. Så hvem står bak dem? Hvem står bak dem? spør Sarwar, med henvisning til den antiislamske filmen «Innocence of Muslims», laget av en kristen egyptisk kopter bosatt i USA.

Deretter spør journalisten om følgende: ”Hva er forholdet generelt mellom jøder og muslimer?”

Svaret var dette:

– Aldri vært noe bra.

– Hvorfor ikke?

– Hvorfor drepte tyskerne dem? Én grunn er at de er urolige folk i verden, sier Sarwar.

Ja, man kan få grøsninger av mindre, men statskanalen synes altså det er riktig å fremme denne moskeen på muslimenes ”julaften”.

Det var for øvrig samme imam Ali Shah som ble oppsøkt av norskpakistanske Jeanette i 2000 med skjult mikrofon. Det Ali Shah blant annet sa om nordmenn og ekteskap, var lite flatterende, mildt sagt. Men det fikk ingen konsekvenser, ei heller fikk jødehatet altså konsekvenser for medias velvillige innstilling til moskéledelsen.

Da venter vi i spenning på hvilke politikere som skal inn i denne moskeen og andre moskeer med lite hyggelige holdninger og drive valgkamp. Espen Barth Eide mente Tawfiiq Islamsk Senter var verdt et besøk i går. Document.no har omtalt  besøket slik, en omtale jeg setter to streker under. Det som kan tilføyes er at jeg håper andre deler av myndighetene har god innsikt i hva som foregår ideologisk i denne moskeen, der det har blitt uttrykt bred støtte til terrororganisasjonen al-Shabab :

”Vi støtter al-Shabab, vi er glad i dem.”