Forskjellsbehandling og diskriminering

Ny rasismesak for retten i Danmark

Et tidligere Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti ble meldt til politiet i fjor, anklaget for rasisme, etter vitsing på Facebook. FB-bildet viste to svært søppelsekker og en kvinne og ei jente i burka ved siden av sekkene. ”he, he, husk storskrald i morgen,” kommenterte hun bildet. Ettersom vi ikke vet hvilken rase jenta og kvinnen under burkaen tilhører, så er det vel sverting av islam og kjønnsfascisme verre enn tidligere apartheidregimet i Sør-Afrika.

Å diskriminere kvinner på verst tenkelig måte er grei skuring i dagens verden. Heldigvis er det overhodet ikke det samme med diskriminering på bakgrunn av etnisitet.

Da jeg så bildet og kommentarene som Tina Petersen la ut i fjor, året etter at hun forlot Folketinget, trakk jeg ikke på smilebåndet av den enkle grunn at det er kjøtt og blod under de svarte burkaene. Man vet altså ikke hvilken tilstand de befinner seg i. Kanskje jeg er litt sart, ok, men så er det sånn, da. Men rasisme? Under burkaene befinner det seg dansker, pakistanere, polakker, tyskere, tyrkere? Det vet vi ikke. Dermed koker dette uansett ned til islam.

Hva om bildet viste to søppelsekker og to i Ku Klux Klan-drakt, kommentert med: ”Husk storskarld i morgen.” Rasismeanmeldelse? Neppe.

Tina Petersen, sad i Folketinget for DF fra 2005 til 2011, er tiltalt, fordi hun 17. april 2012 lagde et billede på sin Facebook-profil med to niqab-kvinder og skraldesække ved siden af.

Det er statsadvokaten for Fyn og Jylland har rejst tiltalen.

– Jeg kan bekræfte, at hun er blevet tiltalt, siger chefanklager Jan Stick ved Fyns Politi til TV 2/FYN.

Sådan skriver DF’eren Tina Petersen til et manipuleret foto af en muslimsk pige og kvinde omgivet af sorte skraldesække, som politikeren angiveligt har lagt op på Facebook.

Det var Lars Nexø fra København, der i sin tid politianmeldte politikeren.

– Jeg mener ikke, man kan sammenligne mennesker med skrald – det er jo en hån. Jeg er overbevist om, at de personer, der går med burka ikke synes den er speciel sjov – men det er der noget, der tyder på, at Tina Petersen og hendes venner gør, fortalte Lars Nexø dengang til TV2 Fyn.

Danske myndigheter mener jeg legger opp til mer konflikt med å ikke se gjennom fingrene med platt humor. Folk blir forbanna, og folk ser hvem det er som skal beskyttes. En bjørnetjeneste for muslimer? For var det jenta og kvinnen Petersen kommenterte eller burka og islams nedrige kvinnesyn? Myndighetene har tydeligvis intet lært av Lars Hedegaard-saken, der det endte med attentat tidligere i år, Lars som ble frikjent av Høyesterett for rasismeanklager – også knyttet til islam og overgrep mot muslimske jenter.