Forskjellsbehandling og diskriminering

Det importerte hatet

Hat og vold mot homofile i Norge og Europa har økt det siste tiåret. En fersk PEW-undersøkelse mer enn indikerer hvorfor: gjennom innvandringen kommer homohatet med på lasset. De mest utbredte negative holdningene finner man i landene under OIC.

Det er ikke mange årene siden det ble fremhevet fra islamapologetenes rekker at verdens mest folkerike land under OIC, altså i den islamdominerte verden, er det liberale Indonesia. Det var et slikt peke nese-argument: Du sier islam er bakstreversk, umoderne, voldelig, kvinneundertrykkende i sine grunntekster, men se på Indonesia (og Malaysia) hvor liberalt samfunnet der er.

I PEWs ferske undersøkelse viser det seg nå at hele 93 prosent i Indonesia, og 86 prosent i Malaysia, svarer nei på spørsmålet: ”Bør samfunnet akseptere homoseksualitet?” I en av verdens mest mislykkede stater verdimessig (og økonomisk), Pakistan, også et av verdens verste arnested for utklekking av terrorister, svarer 87 prosent nei. Flere i ”liberale” Indonesia er negative enn i ekstrem-Pakistan. Det forteller det meste om hvilken vei Indonesia har gått siste tiåret og vel så det.

En kamerat av meg var hjelpearbeider i Acehprovinsen i Indonesia etter tsunamien i 2004. Han fortalte at hijab også kom på hodet til spedbarn i kjølvannet av islamistenes aktive misjonering midt i tragedien.

PEWs undersøkelse er foretatt i 39 land, med 37 653 respondenter, i perioden 2.mars til 1.mai i år.

Her er resultatene:

skjermdump_2013-Homosexuality-05

Takk til snapphanen.dk for tips.