Forskjellsbehandling og diskriminering

Aksjon mot The One

Firmaet som sparket Marte Dalelv etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai i mars, er kanskje ikke like høye i hatten nå etter at saken sprakk i media. Den nest største bloggen i Danmark, snaphanen.dk ved Steen R, har i utvetydige ordlag gitt firmaet The One klar melding i e-post: ”Jeg kommer til å fortsette å skrive om dere inntil dere offentlig støtter deres tidligere ansatte Marte Dalelv moralsk og økonomisk. Inntil da skal jeg gi dere langt dårligere omtale enn dere kunne ha drømt om.”

Snaphanen.dk har rundt 4 000 lesere daglig. Svært mange journalister bruker bloggen til Steen R. Nå har han snappet opp Rita Karlsens kommentar om Marte Dalelv, og med den i bakhånd sendte han følgende mail til ledelsen i The One.

Hej,

Jeg har Danmarks  næststørste blog, den er læst af op til 4000 om dagen, flere svenskere end danskere, en høj procentdel af journalister.

Jeg publicerer denne historie fra en af Norges største blogs om jeres firma.

Jeg bliver ved med at skrive om jer, indtil i offentligt støtter jeres tidligere ansatte Marte Dalelv moralsk og økonomisk.

Indtil da,  giver jeg jer mere dårlig publicity i Skandinavien, end I har drømt om.

med venlige hilsner –  Steen R., København, Danmark

Deretter viser han hvilke medier som bruker bloggen hans, totalt over 500 besøk siden slutten av april av alt fra Danmarks Radio, NRK, Klassekampen, Sveriges Television, Expressen, Aftonbladet og mange flere:

Her er nogle af mine seneste journalistiske læsere:

Da får vi håpe at denne første omtalen får opp farta på de små grå til eieren av The One, Thomas Lundgren, som i 2011 vant en arabisk næringslivspris for møbelkjeden sin. Hva vinner: moral eller penger?