Innvandring

Utakt

Da gikk det som forventet: Politikeren Olle Engström i Moderaterna ble strøket tvert fra alle verv i partiet i Borås etter et åpenhjertig hjertesukk i lokalavisen om innvandringens konsekvenser for moderlandet. Det kan knapt finnes et land i Europa som er verre stelt enn Sverige. Innvandringens voldsomme problemer skal ikke snakkes om. Hva mener egentlig folket om elitens ”vedtak”?

Det gikk langt under ett døgn fra Olle Engströms innlegg stod på trykk til lokalpartiet til Moderaterna i Borås satt samlet og vedtok at mannen ble sparket fra samtlige partiverv.

Jeg er ikke overrasket. Tvert om. Hadde han blitt sittende, burde den logiske konsekvensen vært at hans utspill om en ”ukontrollert innvandring” ble tatt til faktuell debatt, og det har ikke den svenske politiske, journalistiske og akademiske eliten råd til, for da ryker hele luftslottet.

Jeg tok en kjapp sjekk i kommentarfeltet under Engströms innlegg, og hva fant jeg der? På topp som mest populær kommentar ligger denne:

Hela invandringspolitiken har fullständigt havererat. Tacken för att vi mottagit 100 000-tals människor är mordbränder, bilbränder bostadsbrist samt en allmän urholkning av en välfärd snart inte värd namnet. Den dagen svenska folket får en saklig bild av vad detta kostar och har kostat på statlig och kommunal nivå då kanske man börjar tänka om. Kommunalskatterna kommer att chockhöjas framöver pga kraftigt ökande försörjningsstöd.En 65-årig äldreinvandrare får ut 13737 kr netto per månad utan att betalat en krona i skatt enligt Försäkringskassan..Man kan undra vad våra Pensionärorganisationer sysslar med och kan acceptera. Man får vara tacksam över våra svenska ungdomar som visar gott omdöme.De borde om några vara frustrerade på många sätt.Det finns varken bostäder eller gratis körkort för dem.mm.Det pyr hos många av oss skattebetalande .HUR SKA DETTA SLUTA.??? Vi har 445 000 arbetslösa samtidigt som vi tar in ca 1000 invandrare i veckan. Självklart ska vi hjälpa krigsflyktingar under en övergångsperiod. Jag får inte denna mångkulturella ekvation att gå ihop. Många svenska ungdomar har sämre ekonomiska förutsättningar än invandrarungdomarna

De neste mest populære kommentarene er av samme sjanger, som denne som ligger på andreplass:

Äntligen och tack Olle Engström för reaktionen. Jag tycker precis likadant, det är precis som Olle skriver vi måste stoppa detta, vi kan inte låta detta okontrollerat fortsätta. Denna massinvandring måste stoppas, kolla vilka som kastar sten på polisen, sätter skolor och bilar i brand, hotar människor i sin omgivning. Nu är måttet rågat.

Ifølge avisen selv har Engströms innlegg utløst rekordmange kommentarer. Hva tenker media om det tro?

Det skremmende med ”tilfellet Engström” er tanken på hvilke reaksjoner og konfrontasjoner som eliten legger til rette for i årene som kommer. Det er så man helst ikke vil tenke tanken ut… Men det var det Engström gjorde i går. Han gikk så langt som å si at han frykter borgerkrigstilstander på sikt.

Han sier i dag at han ikke angrer på utspillet sitt, tvert om.

– Jag tänker inte göra en pudel eller ångra någonting. Jag ville väcka den här debatten – alla goda krafter måste sättas till för att få ett stopp på det här, säger han och syftar på kravallerna i Husby som sedan spritt sig till andra städer i Sverige.

– Man är inte rasist för att man lyfter fram ett samhällsproblem.

Men så mente også Engström at han måtte trekke forsvarskortet, og tråkke på andre for å prøve å holde hodet over vannet i den stinkende svenske andedammen:

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik, men det var min skyldighet att skriva om det här. Den senaste veckans händelser har varit alarmerande och

Det politiske hykleriet ble avkledd for flere år siden: Moderaterna sier noe helt annet om innvandringen når de tror kameraet er slått av. Sjekk videoene Christian Skaug har lagt ut hos document.no. Ynkeligere blir det knapt.