Innvandring

En svenske skrur på alarmklokkene

Et medlem av kommunestyret i Borås for de konservative Moderaterna, advarer mot en fullskala borgerkrig i Sverige om et par tiår om ikke de massive integreringsproblemene løses. Han slår fast en sannhet andre politikere nå kappes om å ta avstand fra: En ukontrollert høy innvandring ligger til grunn for opptøyene vi nylig har sett.

Olle Engström (M) mener at opptøyene er en konsekvens av en ”altfor optimistisk og ukontrollert innvandring til Sverige. Samfunnet holder på å miste kontroll over situasjonen. Vandaler og hooligans utsette i dag hele samfunnssystemet for ekstreme påkjenninger som på lang sikt kommer til å få veldig store konsekvenser”.  

Hva vil fremtiden bringe? spør Engström.

Jag ser framför mig ett Sverige som inom 20–30 år fullständigt har tappat kontrollen över situationen, med konsekvenser som är skrämmande. Terrorism, våld och brottslighet kommer att öka i Sverige. Och kanske ser vi också på lite längre sikt ett fullskaligt inbördeskrig mellan olika religioner liknande de som varit och är i Libanon, Irak och Nigeria med flera. Tanken skrämmer, men vägen dit är kanske kortare än vi kan ana om inte dagens situation en gång för alla får sin lösning. Det är allas vårt ansvar att hitta lösningar.

Rättsstaten Sverige kan eller ska aldrig acceptera att detta beteende röner någon som helst framgång. Om så sker startar vi en lavin som vi aldrig kan stoppa.

Ordføreren i Borås fra samme parti går kraftig ut kraftig ut  mot Engström.

Hans uppfattningar ligger inte alls inom ramen för den politik som moderaterna står för. Vi står för en generös och human flyktingpolitik, säger Annette Carlson (M).  

Andre partier reagerer også negativt, og spørsmålet er vel hvor lenge Engström beholder partimedlemskapet sitt. Ulveflokken har forlatt stasjonen, og kritisk fornuft står igjen på perrongen.