Politikk

Anne Grosvold med megatabbe! Hvor er media?

Da fikk media nøyaktig hva de trengte for å slippe å diskutere det de ikke vil diskutere og aller helst heller ikke belyse på noen som helst fornuftig eller ansvarlig måte: Siv Jensen refererte feil fra Finansavisens bombe om innvandringens enorme kostnader under landsmøtetalen sin i helgen. For en lettelse for media som har dyppet knivene i saltbingen og stikker og stikker, og vrir om og vrir om, jublende i flokk.

Innvandringsregnestykket er slik: Påløpte og fremtidige nettokostnader ved ikke-vestlige innvandrere og deres barn som allerede befinner seg i Norge, beregnes til 1200 milliarder kroner. Hvis ikke-vestlig innvandring fortsetter på nivå med de fem siste årene, vil de totale kostnadene summere seg til 4100 milliarder kroner netto ved utgangen av dette århundret. Det tilsvarer verdien av Oljefondet og statens Statoil-aksjer, fortalte SSB og Finansavisen 13.april, dvs det var Finansavisens regnestykke, og SSB satte to streker under.

Smak på dette en gang til: bare den ikke-vestlige innvandringen spiser op hele oljeformuen og mer til. Og det er verre enn som så, for regnstykket forutsetter 100 prosent integrering av 2.generasjon. Men hvis 2.generasjon blir som foreldrene, ja, da øker utgiftene til rundt 6 000 milliarder kroner.

Tenk: den pensjonen vi alle tok for gitt vi og våre barn og barnebarn skulle få inntil ganske nylig, kan forsvinne som dugg for solen.

Så hva var Siv Jensens feil: de siste fem års innvandring, ble til at oljeformuen forsvinner om fem år hvis innvandringen fortsetter som i dag. Derfor melder eksempelvis Nettavisen nå at – Siv overdrev noe sinnsykt, Elin Ørjasæter blir med i hylekoret og har fått akutt ”Frp turn off”, og fremmer følgende påstand:

Korrekte fakta og åpen diskusjon er det eneste som hjelper. Alltid. Jens Stoltenberg gav oss i hvert fall det første.

Åh, det var nytt for meg, Ørjasæter, for det jeg har hørt fra den kanten – år ut og år inn – er at innvandringen er ”en økonomisk berikelse”, til det med et var turn off fra Jens i fjor og han byttet ut økonomisk berikelse med politisk berikelse.

Når la Jens korrekte og klare tall på bordet? Hvilke tall? Jeg venter…

Og i Dagsnytt 18 i går, storkoste Anne Grosvold seg i studio  med Siv Jensen som gjest, der kniven ble vridd om gjentatte ganger, bare med litt ulik dybde i stikkene, og Jensen kunne konstatere at kun ved å gjøre en slik tabbe, kan det være mulig å komme inn i et slikt studio og debattere temaet. Men det fikk hun jo ikke lov til, likevel, og Grosvold kunne selv sette seg på samme tabbeliste som Jensen. Grosvold hadde heller ikke gjort hjemmeleksa si da hun i formodentlig edru tilstand og etter alle solemerker på ramme alvor påstod at Jensen hadde gjort denne feilen fordi feilen originalt stod på trykk i Finansavisen.

Er ikke sistnevnte en saftig godsak for media?

Så mens media driter ut andre, driter ut seg selv, og landet går den veien høna sparker, så får vi andre som elsker vidunderlige Norge fortsette å klatre i mastene, lappe og justere seilene etter beste evne, og gjøre vårt for at skuta seiler inn i smulere farvann.

Amen.

Nei, forresten: ikke glem dette før dere folder hendene: det er vi skattebetalerne som lønner folk som Grosvold og co.

Nå henter jeg hjertemedisinen min. Ikke glem din.