Terrorisme og ekstremisme

Konvertitt fikk seks års fengsel for terrorplan

En britisk konvertitt er dømt til seks års fengsel for å ha planlagt terror både mot militære og sivile. Richard Dart (30) konverterte under den kjente britiske islamisten Anjem Choudary, som har vært på Norges-besøk for å vitne til fordel for Muallah Krekar og for å etablere Sharia4Norway.

Den tidligere BBC-sikkerhetsvakten Dart fikk i tilegg fem års prøvelatelse. Han nektet å anerkjenne retten, og ble derfor sittende da dommen ble lest opp.

Dart tok i fjor navnet Salahuddin al Britani, og ble portrettert i en BBS-dokumentar av sin egen bror om konverteringen. I dokumentaren, Min bror islamisten, kalte Dart britiske soldater i Afghanistan for “mordere”, og forfektet sitt ønske om et Storbritannia underlagt sharia.

Dart konverterte ”i hendene på” Anjem Choudary, som i fjor på Norges-besøk og ville etablere Sharia4Norway. Det ble spekulert i om dette i så fall ville skje i kretsen rundt Krekar. Det ser ikke ut til at Choudary lyktes med planen.

Dart hadde gitt Choudary ansvaret for å forvalte testamentet sitt.

To andre samarbeidspartnere av Dart ble o9gså dømt til fengselsstraffer, og samtlige innrømmet forholdene. I fjor ble den enes kone dømt til ett års fengsel for besittelse av al-Qaida-material, magasinet Inspire.

Ex-BBC Muslim convert jailed for 6 years for Wootton Bassett terror plot