Vold og overgrep

Muhammedutstiller truet av bevæpnede menn

Eieren av Galleri Draupner ved Århus i Danmark, kjent for å ha utstilt Muhammedtegninger, ble midt på dagen i dag truet av to menn.

Siden noen er så sår på tegningen av Muhammed med noe i turbanen, har jeg tillatt meg å dekke han til. Uten at jeg tror det hjelper.

Siden noen er så sår på tegningen av Muhammed med noe i turbanen, har jeg tillatt meg å dekke han til. Uten at jeg tror det hjelper.

De to mennene hadde på seg et uniformlignende antrekk, bevæpnet med et baseballtre i aluminium og en pistollignende gjenstand. De truet eieren av galleriet, Erik Guldager, men det fremkommer ikke hva de var ute etter. Politiet forteller at de to mennene skal ha kommet rundt klokke 13:00, og klokka 13:15 ble politiet alarmert. Det hele skjedde altså i løpet av noen få minutter.

Politiet er usikre på om mennenes trusler har noen sammenheng med at galleriet er kjent for å representere tegneren Kurt Westergaard, hvor de også har stilt ut Westergaards mest kjente tegning ”Muhammed med bombe i turbanen”. I helga hadde samme galleri et lukket arrangement for samlere fra flere land, hvor det blant annet ble solgt kopier av Muhammedtegningen.

Guldager skal ha kommet fra hendelsen uten synlig skade, men sier til Berlingske at han er svært rystet over episoden.

De to gjerningsmennene beskrives som av sydlandsk utseende. Den ene er 180-185 cm høy og kraftig og muskuløs bygget. Den andre er omkring 175 cm høy og alminnelig bygget. De stakk av i en sort bil der registreringsnummeret er kjent, men denne nummerplaten stammer fra en bil som tidligere er meldt stjålet.