Ytringsfrihet

Lars: Alvoret kom enda nærmere

Attentatet mot Lars Hedegaard er et attentatforsøk mot alle som står på frihetsverdienes side mot islamismen. I dag er alle vi Lars. Om nøyaktig en måned håper jeg at jeg treffer Lars i København som planlagt, og at skuddene ikke tok livet av den lune og også barske humoren til en av Europas mest iherdige forkjempere for frihet i vår tid.

Skuddene i København markerer alvoret i et Europa som mer og mer sjangler ideologisk. Den ytringsfriheten 68-generasjonen tok for gitt, er stygt skadeskutt.

Den nå 70 år gamle trotskisten, tidligere redaktør av Information, og nå primus motor i Trykkefrihedsselskabet, sappho.dk, og International Dispatch, har alltid stått skulder ved skulder til Europas jagede, være seg franske Robert Redeker, nederlandske ”Neckshot”, Kurt Westergaard eller Geert Wilders. Om en måned er det en ny europeisk stemme som løftes frem i Danmark gjennom Lars sitt utrettelige arbeid for friheten, østerrikskpakistanske Sabatina James, som skal tale Kønehvan hos Trykkefrihedsselskabet 4.mars. En ung kvinne som lever i dekning. Hun har begått to forbrytelser: hun har nektet å inngå ekteskap med fetter i Pakistan, men langt mer alvorlig: hun har forlatt islam og tatt til seg kristendommen.

Da er Lars og hans kollegaer der med en gang med solidarisk støtte og klare til å løfte henne frem.

Lars har alltid vært sjenerøs med oss i Human Rights Service, siden vi ble kjent med han for 10 år siden. Han har alltid vært oppmuntrende. Det har således ikke minst på grunn av ”Larsene” i København at det alltid er en så befriende luft å puste i i den danske hovedstaden.

Kunne det samme skjedd i Norge? Selvsagt. Vi har både den levende historien om Vebjørn Selbekk, Per Edgar Kokkvold har også blitt utsatt for trusler, og selv lever jeg på sikkerhetskode grunnet overfall, og har merket meg flere ganger at sikkerhetspoliti følger med meg på åpne arrangement.

Det var således spesielt at dette teamet kom opp i går i anledning at to av våre skribenter skriver under pseudonym, hvilket utløst usaklige påstander. Pseudonymene handler om nettopp å beskytte seg fra å bli utsatt for hva Lars i dag opplevde.

Rights.no kommer med mer.