Vold og overgrep

Hedegaard forsøkt myrdet

Lars Hedegaard, leder av Trykkefrihedsselskabet, i Danmark ble i dag forsøkt myrdet utenfor sitt hjem. Hedegaard skal ha kommet uskadet fra hendelsen, men gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Lars HedegaardDet var rundt lunsjtider i dag at politiet i København fikk varsel om at det var løsnet skudd i Fredriksberg. Store politistyrker dro til stedet, og politiet sperret av området hvor skytingen har funnet sted. Her bor Lars Hedegaard, leder av Trykkefrihedsselskabet, som blant annet har markert seg som en sterk kritiker av islam. Ifølge tv2.dk er det Hedegaard som er forsøkt skutt.

Hedegaard skal ikke ha bli truffet av skudd.

Politiet leter nå etter en eller flere gjerningsmenn.

Rykter sier at Hedegaard skal ha mottatt en pakke på døren av en mann av utenlandsk herkomst. Dette er mannen som angivelig skal ha løsnet skudd.

Ifølge Berlingske har gjerningsmannens skudd gått over hodet på Hedegaard. Politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi, forteller gjerningsmannen forsøkte å skyte igjen, men da bare ”klikket pistolen”. Politiet forklarer at det enten henger sammen med at patronen var defekt, eller at det ikke var flere patroner.

Etter det mislykkede forsøket, løper mannen fra stedet og Hedegaard slår alarm.

Politiet vil gjerne komme i kontakt med vitner som har sett gjerningsmannen. Han beskrives som omkring 30 år, mørk av utseende med tykt, mørkt hår. Under attentatet hadde han en rød postbud-lignende jakke på seg.

Politiet skal nå gjøre seg klar til en sprengning i nærheten av stedet der mordforsøket fant sted, melder tv2.dk. Det dreier seg antakelig om den pakken som gjerningsmannen skulle levere Hedegaard.

Politisk fordømmelse

Flere politikere har allerede fordømt angrepet, melder jp.dk.

»Attentat mod Lars H må fordømmes. Hvis det har politiske eller religiøse begrund er det et angreb på ytringsfriheden,« skriver Enhedslistens gruppeformand Per Clausen på Twitter.

De Konservatives Benedikte Kiær skriver: »Endnu et groft angreb på ytringsfriheden! Heldigvis mislykkedes attentatet mod Lars Hedegaard! Uhyggeligt,« mens 2. viceborgmester i Frederiksberg Katrine Lester (S) skriver, at mordforsøget på Lars Hedegaard ikke er et forsøg på en enkelt mand.

»Det er et mordforsøg på det danske demokrati,« skriver hun på Twitter.

rights.no kommer med mer.